IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 oktober, 2019

U16 spelar semifinal mot AIK

Efter att ha besegrat IFK Göteborg med 3-1 under den gångna helgen är IFK Norrköping nu kvalificerade för semifinal i den nationella P16-serien. Semifinalerna lottades igår och på lördag den 12 oktober spelas IFKs semifinal borta mot AIK.

Inför säsongen var målet att gå vidare till slutspelsserien för att få en lång säsong och spela många bra matcher. Nu har man alltså vunnit den serien och ställs mot AIK i kampen om en finalplats.

-Resultatmässigt var vår första målsättning att vinna grundserien och gå till den tuffa slutspelsserien och spela fler utvecklande matcher. För att göra det behövde vi prestera på en bra nivå och när vi gör det så utvecklas våra spelare, säger U16s huvudtränare Vedran Vucicevic.

I den andra semifinalen möts Brommapojkarna och Malmö FF och vinnarna möts i en final som spelas den 19 oktober.

-Nu ska vi ska göra det så bra som möjligt och göra vårt absolut bästa. Vi ska förbereda oss så bra som möjligt under hela träningsveckan och vara redo för en tuff match mot AIK. Det är fyra bra lag som tagit sig till semifinalerna och det finns andra väldigt bra lag som inte klarade sig igenom slutspelsserien så det är en bra prestation från vår sida, avslutar Vedran.

Akademichef Tony Martinsson gläds över U16-lagets utveckling.

-Det är jättekul att vi hävdar oss bra i både den här och andra ålderskullar. Spelare och ledare har gjort ett jättebra jobb och vi ser med tillförsikt fram emot denna semifinal, säger ”Tonna”.

Annonser