IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 augusti, 2022

Tyra Berggården förlänger med IFK Norrköping

Tyra Berggården har sedan vintern tränat och spelat med IFK Norrköping. Nu förlängs kontraktet med tre och ett halvt år för den 18-åriga talangen som imponerat stort på huvudtränare Tor-Arne Fredheim och målvaktstränare Elias Melkersson.

Målvaktstalangen Tyra Berggården från BK Tinnis har sedan sitt intåg i IFK Norrköping utvecklats snabbt. Samarbetet med Sofia Hjern fungerar mycket bra i träning och i den match Tyra fick chansen så gjorde hon det bra. Berggården lägger ut orden om sin förlängning med IFK:

  •  Det är kul att få chansen och att jag har förtroende från Tor-Arne.
  • Jag hade tidigare ett amatörskontrakt som nu blev ett proffskontrakt, mitt första i karriären. Det här ska bli en rolig utmaning och det är ett bra gäng jag får fortsätta hänga med.

Hur har du utvecklats av miljön i IFK?

  •  Sen jag kom i vintras har jag utvecklats massor. Framförallt att jag anpassat mig till tempot i spelet och spelet med fötterna.

Elias Melkersson, målvaktstränare i IFK Norrköpings damlag har följande att säga om målvaktstalangen:

  •  Tyra är reflexsnabb, duktig i positionsspelet och hon är väldigt bra på fötterna. Speciellt med tanke på hur ung hon är. Hon snappar snabbt upp de detaljer som de flesta målvakter först utvecklar senare i karriären.

Tor-Arne tar vid efter Melkersson:

  • Hon är så mogen och lugn för sin ålder. Precis som man vill ha en målvakt och ger ett stabilt intryck. Det såg vi när hon spelade i Svenska Cupen nu senast. Hon gör det riktigt bra.

Målvakten fick nästan hålla nollan mot Mariebos IK i Svenska Cupen men en straffspark i slutet av matchen resulterade i en 9-1 vinst för IFK. Fredheim förklarar förlängningen och berättar även om hur de upptäckte talangen.

  •  När vi såg henne i Östgötacupen förra året när vi mötte Tinnis så gjorde hon en riktigt bra match och visade prov på sina reflexer när hon räddade flera frilägen. Vi pratade med henne efter det och bjöd in till träning som hon utförde galant. När Cornelia Baldi Sundelius lämnade för Island så såg vi chansen att gå vidare och göra henne professionell.
  • Vi ville ha ett längre avtal med henne så att hon inte tangerar med Sofia. De två jobbar även mycket bra ihop i träning, vilket har gjort att hon utvecklats snabbt. Fortsätter det såhär så tror vi att hon i framtiden kan utmana om första målvaktsplats.

Annonser