6 juni, 2021

Två snabba mål tog poängen från IFK

Trots ledning i paus ville det sig inte under söndagseftermiddagen för IFK Norrköping. Mot tabellsjuan blev det ytterligare ett nederlag för IFK: “Det är mycket kamp och kriga om ytorna som finns”, sa tränare Anna Eriksson till Norrköpings Tidningar efter 1-3 (1-0) mot Alingsås FC United.

IFK Norrköping öppnade med två hörnor nästan direkt men det var en ganska chansfattig inledning på Mjörnvallen i Alingsås.
   Både IFK och Alingsås försökte men mycket av spelet fastnade på mitten där lagen turades om att ha bollinnehavet.
   Fokus låg mycket på djupledsspelet för båda lagen.
   Matchens första bästa chans stod hemmalaget för när Taylor Townsend sprang i djupled, tog sig förbi Sofia Hjern men ur en snäv vinkel blev avvärjd av Selma Cajlaković.
   Därefter var det Alma Sjödahl som var närmast efter en bra djupledslöpning men den gången hann Karolina Bucaro Stenman före.
   Men det var det där lilla sista som saknades.
   Ändå var det IFK som tog ledningen strax innan pausvilan.
   Ebba Sjögren bröt ett Alingsås-inkast, satte fart framåt halvvägs in på egen planhalva och därifrån delikat serverade Jennie Egeriis som tog löpningen mellan två försvarare. Fri med målvakten gjorde anfallaren inga misstag och placerade in ledningsmålet med vänsterfoten – hennes andra i årets seriespel.
   Precis innan domaren förkunnade halvleken slut fick My Cato en boll i huvudet från nära håll och föll till marken i vad som är en misstänkt hjärnskakning.

1-0 i halvtid och IFK klev ut i värmen med ett gott mod.
   Även i den andra halvleken var det IFK som vann den första hörnan, en hörna som precis smet över ribban och landade på målburen.
   Därefter var det Olivia Sultan som provade avslut som Sofia Hjern tippade till hörna.
   Alingsås tryckte på mer och mer och kom också till en del chanser. Det var ett aggressivt hemmalag som gjorde det svårt för IFK att vila med bollen och skapa ett eget spel.
   Med timmen spelad var det dags för nästa knock. Ebba Sjögren fick även hon en boll i huvudet och fick hjälp med att kliva av men var därefter återigen disponibel.
   Det var också Sjögren som fick IFKs nästa chans – en chans som hade kunnat ge dem andrum.
   Selma Berggren hittade Sjögren offensivt som tog emot, avancerade inåt och avslutade i stolpen.
   Istället var det 1-1 som kom minuterna senare. Alingsås lyfte in en frispark som gick över samtliga, spelades tillbaka in, togs undan och på tredjebollen tog Alma Öberg ett skott som retligt seglade in via ribban.
   Ett mål som gav Alingsås energi och som tog IFKs dito.
   Sedan kom två förödande minuter för IFK.
   I den 83e minuten ställde Alingsås om, vände på spelet och hittade Öberg som placerade in 2-1 intill Hjerns högra stolpe.
   Minuten efter tappade IFK boll och en längre djupledspassning senare hade Stina Jensen också gjorde 3-1. Ett resultat som också blev det slutgiltiga.

-Det är inget bra spel från något håll. Det är mycket kamp och kriga om ytorna som finns. Vi är inte på hugget, framför allt inte i andra halvlek där vi slår bort alldeles för mycket bollar, sa Anna Eriksson till Norrköpings Tidningar.
   En bra förstahalvlek tyckte hon.
   -Om vi hade haft lite flax hade vi kunnat hålla nollan lite längre, fått energi av det och på något sätt hitta en strategi för att stänga matchen. Vår första halvlek kändes bra. Vi når en bra nivå och får börja med mycket boll och hittar spelvändningar när vi behöver. Det var lite ställningskrig och vi hade kontroll på deras target som mycket av deras spel ska gå igenom.
   När kvitteringsmålet kom lyckades IFK inte hålla energin uppe.
-Det blev jobbigt när de gjorde 1–1, och sen kom ju tvåan och trean ganska snabbt. Vi måste analysera och titta på vad vi kan göra annorlunda. För nu har vi släppt in många mål under de sista 20 minuterna i matcherna. Vi har pratat om själva att vi behöver vara bättre tränade än vad vi är. Vi ska titta på det, Anna Eriksson till Norrköpings Tidningar.

Matchfakta
Alingsås FC United-IFK Norrköping (0-1) 3-1
Elitettan (7:26)
Mjörnvallen
Mål: 0-1 (40) Jennie Egeriis (pass My Cato), 1-1 (73) Alma Öberg, 2-1 (83) Alma Öberg, 3-1 (84) Stina Jensen
Varningar: AFC: (16) Lisa Johansson. IFK: (45+1) My Cato, (89) Selma Berggren
Domare: Amane Kandas
Publik: Ingen information
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 24. Irma Cajlaković, 20. Selma Cajlaković, 3. Clara Flenhagen, 16. Grace Demir – 21. Ebba Sjögren (87′ 4. Alva Lundin), 23. My Cato (48′ 6. Emelie Johansson), 2. Selma Berggren, 10. Alma Sjödahl (82′ 8. Molly Wiklander), 15. Lovisa Gustafsson, 11. Jennie Egeriis
Ej använda ersättare: 99. Cornelia Baldi Sundelius (mv) – 9. Selma Nyström, 14. Irmeli Jonsson