29 juni, 2024

Två snabba BP-mål fällde IFK: “Det gör ont”

IFK vände 0-1 till ledning 2-1 – men klev av Grimsta som förlorare. “Man vill alltid hela vägen in”, säger Andreas Alm.

IFK Norrköpings andra match på en vecka.

Efter 0-1-förlust borta mot IFK Göteborg på Ullevi väntade allsvenska tabellelvan Brommapojkarna – som fick sista ordet i den tidiga lördagsmatchen som ingick i Ligacupen.

Daleho Irandusts ledningsmål kom redan efter åtta minuter men Arnór Traustason kvitterade med en kylig lobb och Christoffer Nyman dunkade in 2-1 till Kamraterna i den andra halvleken.

Ett ledningsmål som kom efter en längre period med bra IFK-spel. Hemmalagets två snabba mål, två fullträffar på två minuter, innebar emellertid förlust och en Andreas Alm som grämde sig efter slutsignalen.

• Ett distansskott och ett genomlopp och så är det tre mål i stället för ett mål. Det gör ont, säger IFK-tränaren.

Som genomförde en rad byten i andra halvlek. Samtliga nio utespelare som startade på bänken fick speltid.

• Det är ganska få målchanser för dom under 90 minuter, men deras effektivitet och våran defensiva negativa effektivitet är ju stor efter matchen, fortsätter IFK-tränaren.

Med matcherna mot IFK Göteborg och Brommapojkarna till handlingarna är det allsvenska poäng på spel nästa gång IFK kliver ut till match.

8 juli kommer Djurgårdens IF till PlatinumCars Arena.

Brommapojkarnas IF-IFK Norrköping 3-2 (1-1)

Målen: 1-0 (8) Daleho Irandust, 1-1 (34) Arnór Traustason, 1-2 (55) Christoffer Nyman, 2-2 (80) Adam, Skanning Jakobsen, 3-2 (82) Alex Timossi Anderson.

Varningar, IFK: Daniel Eid, Marcus Baggesen.

IFK: Oscar Jansson – Daniel Eid (83), Max Watson (78), Anton Eriksson, Marcus Baggesen (83) – Jesper Ceesay (73), Ismet Lushaku (73) – Carl Björk (78), Arnór Trausatson (73), Ture Sandberg (83), Christoffer Nyman (63).

Ersättare: Tim Prica (63), Isak Ssewankambo (73), Dino Salihovic (73), Vito Hammershöy Mistrati (73), Ìsak Andri Sigurgeirsson (78), Amadeus Sögaard (78), Kevin Höög Jansson (83), Joseph Ceesay (83), Stephen Bolma (83), David Mitov Nilsson, David Andersson.