14 september, 2020

Två nickmål och hållen nolla i Kalmar

Efter tre raka matcher utan seger blev det äntligen full pott för IFK Norrköping. Nickmål av Isak Bergmann Johannesson och Christoffer Nyman gav tre poäng hem till Norrköping.

IFK Norrköping tog kommandot under matchens intensiva inledande minuter. Framför allt sökte man Nyman med en rakare boll och var aggressiva när han låste fast bollen eller när den landade omkring honom.

Några heta målchanser skapade man däremot inte, och Kalmar tog sig in i matchen – som präglades av kamp. Efter en kvart kom matchens första riktiga målchans när Simon Thern satte en perfekt djupledsboll mot en fint löpande Ísak Bergmann Jóhannesson. Bollen landade perfekt på Johannessons panna i straffområdet, men nicken var inte tillräckligt hård och välriktad – Söderberg i målet räddade.

Efter den chansen tog IFK över lite mer och skapade flera vassa lägen. Jonathan Levi drog till på volley utanför straffområdet och tvingade Söderberg till en fin räddning, och på den efterföljande hörnan nådde Rasmus Lauritsen högst och målvakten fick stå för en ny bra räddning för att förhindra IFK-ledning.

0-1 kom i den 28:e minuten, då Kalmar satte IFK:s backlinje under press. Linus Wahlqvist, Isak Pettersson och Rasmus Lauritsen stressade inte upp sig, utan de rullade till varandra innan dansken lyfte bollen mot Levi på högerkanten. Han satte fart från mittlinjen och tog sig hela vägen ned till kortlinjen, och därifrån lyfte han bollen mot bortre stolpen där Ísak Bergmann  Jóhannesson fanns perfekt placerad för att nicka in 0-1.

Tio minuter senare utökade IFK Norrköping till 0-2 med ett nytt nickmål. Wahlqvist skickade in ett inlägg som Kalmar fick bort, men inte bättre än att bollen hamnade hos Alexander Fransson som sköt in ett perfekt inlägg till Totte som kraftfullt nickade in 0-2. För andra matchen i rad assisterade kaptenen Totte, som i och med målet, hans elfte, med tio matcher kvar att spela slog sitt personbästa för antal mål i Allsvenskan under en säsong.

IFK gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning men var nära att tappa den i inledningen av andra halvlek. Kalmar FF skapade flera lägen, bland annat ett friläge, i spel 11 mot 10 när Lauritsen fick gå av planen för att ses till efter en nickduell. Isak Pettersson stod emot och förhindrade att Kalmar närmade sig.

Någon reducering kom aldrig och IFK Norrköping vann igen efter tre raka utan seger. Det var dessutom första gången på tio matcher som det blev en hållen nolla.

Intervjuer efter matchen kommer under kvällen – klicka här!

Kalmar FF – IFK Norrköping 0-2 (0-2) – 19:00 – Guldfågeln Arena.

Mål: 0–1 28′ Ísak Bergmann Jóhannesson (Jonathan Levi), 0-2 Christoffer Nyman 38′ (Alexander Fransson).
Varningar: Kalmar: Viktor Elm 63′, Isak Jansson 80′. IFK: 69′ Linus Wahlqvist.
Domare: Daniel Wärnmark
Publik: –
IFK Norrköping : Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen (46′), Lars Krogh Gerson – Eric Smith, Alexander Fransson, Simon Thern – Jonathan Levi (70′), Christoffer Nyman (70′), Ísak Bergmann Jóhannesson.
Ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – Egzon Binaku (46′), Andreas Blomqvist (70′), Pontus Almqvist (70′), Linus Hallenius, Maic Sema, Abdulrazak Ishaq,

Nästa match: Söndagen den 20 september hemma mot Malmö FF klockan 17.30.