21 september, 2019

Två identiska Skrabb-mål gav tre poäng mot Örebro

En trevande inledning och en effektiv utdelning – IFK Norrköping tog en kontrollerande seger hemma på Östgötaporten efter två mål av bland annat Simon Skrabb.
–Jag hittade en bra yta och Sead spelade perfekt så det var bara att förvalta läget, sa tvåmålsskytten efter 3–0 (2–0) mot Örebro SK.

Strålande sol, lördagseftermiddag och förträffliga förutsättningar för att spela allsvensk fotboll i Norrköping.
   IFK bjöd upp och visade att resultatet i Malmö förra helgen inte var en trend som skulle fortgå.
   Men det började avvaktande och försiktigt. Någon frispark här och en halvchans där – det var två lag som kände på varandra och det dröjde en kvart innan det började tina upp.
   Sead Haksabanovic var inblandad i en hel del offensivt för IFK som så sakteligen hittade både in i matchen och upp i planen. Simon Skrabb nickade, Filip Dagerstål sköt och Totte Nyman jobbade. Den gången Örebro hotade framåt avvärjde Isak Pettersson friläget.
   Det såg ut att bli 0–0 i paus.
   Men firma Haksabanovic/Skrabb ville annat. Gånger två.
   –Jag kände att jag behövde byta hörn på det andra annars var de identiska, log Simon Skrabb.
  Haksabanovic tog fram boll och hittade Skrabb i djupet som båda gångerna satte bollen på ett. Den ena gången vid bortre stolpen och den andra gången vid den främre.
   Vad sa ni till varandra i paus?
   –Vi var inte jättenöjda med första halvlek och att vi ledde med 2–0 var en fantastisk utdelning. Sedan höjer vi spelet i andra och är väldigt bra.

Och IFK kom ut till den andra halvleken som om att det inte varit någon vila alls.
   Efter två minuter hade de vaskat fram en hörna och Simon Skrabb träffat målramen med ett jätteskott utifrån.
   Tio minuter in kom 3–0 och det mål som stängde matchen.
   Lars Krogh Gerson tog fram bollen centralt, la ut till Alexander Fransson på högerkanten som skickade in ett hårt inlägg i boxen. Målvakten Oscar Jansson var först men touchade returen på Totte Nyman som gjorde ett mål som eventuellt kan tas upp i nomineringarna till Andreas Johansson Trophy när säsongen summeras.
   IFK fick energi och Örebro jobbade febrilt för att hitta sin. Frenesin och tempot avtog även om Totte Nyman prickade stolpen och Gudmundur Thórarinssons avslut smet precis över ribban.
   Det var kontrollerat och en matchbild som gick från noll till hundra och sedan sjönk tillbaka till 50%.
   Med tolv minuter kvar av den ordinarie speltiden ropade ledarstaben till sig Manasse Kusu och strax därefter skulle 17-åringen göra allsvensk debut när han bytte av Andreas Blomqvist.
   –Jag trodde jag skulle få hoppa in de sista två minuterna om man ska vara realistisk. Men det var 15 minuter kvar när de ropade på mig och jag tänkte ’jag kommer att få spela mycket!’, sa debutanten efteråt som dessutom hade ett avslut tätt över.

En solid insats beskrev Simon Skrabb.
   –Det är en lite trevande inledning men en jättebra avslutning på första halvlek och så har vi full kontroll i andra från början till slut. Vi förvaltade läget vi hade satt oss i på ett väldigt bra sätt och kontrollerade matchen.
   Hur viktigt var det att hitta tillbaka efter resultatet senast?
   –Det var väldigt viktigt. Vi var inte dåliga borta mot Malmö och vi har haft en väldigt bra period innan så det var lätt att hitta tillbaka till den känslan.
   Tvåmålsskytten kunde mycket väl ha noterat ytterligare ett mål på kontot.
   –Ja, jag hade en skott i ribban och ett inspel från Lars som jag borde ha satt men det sjabblade jag iväg –  två mål är bättre än noll.