IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 november, 2020

Två coronafall i IFK Norrköping inför matchen mot Hammarby

Imorgon är det dags för säsongens sista bortamatch. IFK Norrköping beger sig till Stockholm för att möta Hammarby IF på Tele2 Arena, där IFK Norrköping får klara sig utan Simon Thern och Linus Hallenius.

I måndags vann IFK Norrköping hemma mot Falkenberg med 4-1. IFK åkte på en smocka redan i andra minuten när Falkenberg tog ledningen – sedan vände det genom tre straffmål av Totte Nyman innan halvtid.

  • Matchen mot Falkenberg landar såklart snabbt i straffdiskussionen med tanke på att det var tre straffar och att de kom under så kort tid. Det var glädjande att vi vann matchen och vi såg mycket mer beslutsamma ut och spelade bra fotboll nerifrån och upp. Vi spelade mer framåt och var distinkta i vårt sätt att ta oss an matchen i 90 minuter – vi kanske hade önskat lite bättre aktivitet i slutet, men som helhet var det en bra insats som inte ska överskuggas av att vi fick tre straffar, säger Jens Gustafsson.

Abdulrazak Ishaq gjorde ett fint nickmål på Sead Haksabanovics hörna i slutet av matchen och fastställde slutresultatet 4-1. Därmed har IFK fortfarande en liten chans på tredjeplatsen – precis som Hammarby.

  • De är  i en liknande situation som oss, vi hade båda säkert önskat ett bättre utgångsläge än vi har inför den näst sista omgången. Lagen påminner om varandra på så sätt att det är två offensivt skickliga lag som är attackerande i sina spelsätt. Det brukar bli trevliga matcher mot Hammarby, säger Jens Gustafsson.

Truppen släpps under måndagen, men det står klart att IFK Norrköping får klara sig utan Simon Thern och Linus Hallenius på grund av positiva covid-19-test.

  • Under veckan har Simon Thern och Linus Hallenius testat positivt för covid-19, de är därför inte uttagningsbara till morgondagens match. Vi har följt alla restriktioner och protokoll och med anledning av de positiva testen har alla spelare och ledare testats. Alla övriga test var negativa, säger Jens Gustafsson.

Hammarby IF – IFK Norrköping, 30/11 kl 19.00, Tele2 Arena.

Matchen mot Hammarby med avspark 19:00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Det går också att se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping.

Annonser