12 maj, 2021

Tung uddamålsförlust mot Lidköping

Det var knappast så att marginalerna var på IFK Norrköpings sida – två bollar som dansade på mållinjen och en tredje som såg ut att vara inne. Det blev en sur uddamålsförlust under onsdagskvällen: “Just nu känns det tungt och vi åker hem besvikna”, sa Alma Ekberg efter 0-1 (0-1) mot Lidköpings FK.

Det tog ett tag innan IFK Norrköping hittade in i matchen på Framnäs IP.
   Hemmalaget startade start och högt med en plan att störa IFK med en jobbig press.
   Till en början fick de också utdelning med matchens första chans.
   Emilia Bengtsson tog vara på en andraboll efter ett inlägg och avslutet stack iväg i gräset och träffade stolpen.
   Strax därefter kom också ledningsmålet.
   På nytt ett inspel från vänster där en missad hemmamottagning slumpartat till slut hittade Hanna Boubezari som placerade in 1-0 till Lidköping.
   IFK hade svårt att få fast bollen på den sista tredjedelen där den avgörande passningen inte hittade rätt.
   Det var också otroligt nära en kvittering bara minuterna efter ledningsmålet. Emelie Johansson vann boll högt och hittade till Jennie Egeriis som skickade in ett inlägg mot Ebba Sjögren. Mittfältaren avslutade på uppstuds och bollen såg ut att passera mållinjen utan att få gehör från domaren.
   Därefter var det IFK som flyttade upp och mer tålmodigt hittade in i spelet utan att riktigt skapa några chanser.
   Halvvägs in i halvleken tvingades IFK till ett byte efter att Sjögren skadat axeln och hon lämnade planen ordentligt inlindad.
   Ingen av lagen lyckades att sätta respektive målvakt på prov. Lidköping hade främst inspel via kanterna och avsluten IFK kom till hade hemmamålvakten Matilda Haglund koll på.
   Strax innan halvtid kom ytterligare en IFK-chans där Alma Sjödahl mötte Johanssons inlägg men nicken smet utanför.
   1-0 i paus blev slutet på en böljande halvlek.

Precis som i den första halvleken kom Lidköping ut med en hög utgångsposition och ett aggressivt presspel även om det inte var i lika stor utsträckning som under matchens första minuter.
   Lidköping hade en hel del fasta situationer som IFK stötte undan.
   Likaså var det för IFK. Irma Cajlaković lyfte en längre frispark som varken målvakten eller försvararna fick undan. Lovisa Gustafsson avslutade på andrabollen och sedan ytterligare ett avslut som rensades bort på mållinjen.
   Gustafsson hade därefter en frispark strax utanför de gånger IFK hotade mest var just de lite längre bollarna.
   Den andra halvleken bjöd inte på några sprudlande målchanser men en matchbild som likt den första halvleken gick fram och tillbaka där lagen turades om att ha den spelmässiga fördelen.
   Med tjugo minuter kvar fick IFK sånär utdelning på en hörna men Alma Ekbergs avslut togs undan på mållinjen.
   Igen.
   Det ville sig inte för IFK och en chansfattig halvlek slutade mållös – vilket innebär IFKs första serieförlust sedan september 2019.

-Det var en tuff match med många dueller och mycket omställningsspel, summerade Alma Ekberg matchen i bussen på väg hem.
   -Laget krigar och kämpar matchen igenom och det tycker jag vi ska ta med oss.
   Omställningsspelet fram och tillbaka tror hon berodde på att IFK hade svårt att fånga upp andrabollarna.
   -Det finns sekvenser där vi hittar upp genom deras försvar men vi har svårt att etablera spel på offensiv planhalva.
   Går det redan nu att fokusera på lördag och revansch mot BP?
   -Som spelare gäller det att bryta ihop en kort sekund och sedan använda all energi till att ladda om inför nästa match. Från och med imorgon bitti är det fullt fokus på matchen mot BP och självklart kommer vi alla var riktigt revanschsugna, säger Alma Ekberg.

Lidköpings FK-IFK Norrköping 1-0 (1-0)
Elitettan (3:26)