13 juni, 2021

Tung uddamålsförlust i Elitettan mot IFK Kalmar

Kalmar stod för motståndet på Platinumcars Arena och tog också hem segern. Slutresultatet skrevs till 0-1. ”När de sätter sitt mål går luften ur oss lite”, säger huvudtränare Anna Eriksson.

IFK Norrköping visade i det stora hela upp ett starkt försvarsspel mot Kalmar och det var en jämn tillställning. Samtidigt var gästerna farliga när de vid några lägen lyckades ta sig till frilägen. Sofia Hjern gjorde en riktigt bra match i målet och höll undan när smålänningarna väl tog sig in i straffområdet. Efter första halvlek stod det 0-0 på tavlan där matchen i stort kännetecknades av mycket kamp på mittplan.

• Vi visste hur de ville spela och vi löste det helt okej. Vi släppte till några farliga lägen i första halvlek när vi inte gjorde de sakerna vi kommit överens om. Men det är något som vi rättade till i halvlek, säger huvudtränare Anna Eriksson.

Oftast var det genom kaptenen Tabby Tindell som Kalmar tog sig fram i banan och det var något som IFK-tränaren ville få stopp på. Laget lyckades täppa till på den fronten – men ändå räckte det inte hela vägen. I den 55:e matchminuten klev gästernas Mimmi Asperot fram och satte matchens enda mål.

• Vi vågar verkligen i andra halvlek men tyvärr sätter vi inte våra lägen. När de sätter sitt mål går luften ur oss lite, säger Eriksson.

Med flera tunga förluster i rad väntar nu ett måndagsmöte med Frida Bylinder, idrottspsykolog, där gruppen ska få prata av sig om läget de befinner sig i. Det är ett möte som varit inbokat sedan tidigare och som tränare Anna Eriksson känner kom lägligt i tiden med tanke på den senaste tidens resultat.

• Jag tycker att vi ska fortsätta tro på det och knyta näven. Det kan vara bra att prata ur sig lite, säger hon och fortsätter:
  • Redan förra veckan snackade vi om att vi ska fortsätta tro på det. Vi har fått stryk i två hemmamatcher och det är vi inte vana vid. Det är en sak vi måste titta på och försöka repa mod i.

Men oavsett om det var en del tunga ben som gick av planen efter förlusten var det ändå positiva vindar som blåste på Platinumcars Arena. Det var första matchen för säsongen där publik fick ta sig in på läktaren och 225 personer var på plats. Supportrarna höll igång hela matchen och hade anpassat klassiska ramsor från herrmatcherna till damerna.

• Det var en häftig känsla och jag har aldrig varit med om något liknande. Det var jättekul. Sen var det synd att vi inte vann. Jag tror att känslan hade varit ännu bättre då, sa försvararen Irma Cajlakovic efter matchen.