13 augusti, 2020

Tung övertidsförlust mot Hammarby hemma

Det såg ut att gå mot delad poäng, men i den 95:e minuten smällde Abbe Khalili in målet som gav Hammarby segern. En ytterst tung förlust för IFK Norrköping i kvällens kamp.

Hemmalaget jobbade sig fram till ett antal lägen före paus där man försökte spräcka målvakten David Ousteds nolla, men det var högerbacken Kalle Björklund som efter en tilltrasslad hörna kunde ge Hammarby ledningen med ett skott bakom Isak Pettersson. Ett resultat som man sedan kunde gå till halvtidsvila med.

När Pontus Almqvist gjorde entré i den andra halvleken blev det snurr på anfallsspelet och redan efter sex minuter fälldes IFK:s nummer 16 av Björklund. Lars Krogh Gerson gjorde inget misstag och dunkade in bollen. Just Almqvist fick det gyllene läget efter 83 minuter, men Ousted parerade och kunde freda sitt mål.

Efter en frispark i den femte övertidsminuten kunde Abbe Khalili ge Hammarby segern, såklart en rejäl kalldusch för IFK Norrköping.

Matchfakta: IFK Norrköping – Hammarby IF 1 – 2 (0 – 1)
Målen: 0–1 (16) Kalle Björklund, 1–1 (51) Lars Krogh Gerson (straff), 1–2 (95) Abbe Khalili.
Varning, IFK: Linus Wahlqvist (22). Hammarby: Jeppe Andersen (28), Kalle Björklund (37), Dennis Widgren (64) och David Ousted (95).
Domare: Bojan Pandzic.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist (66), Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – Alexander Fransson (74), Eric Smith (74), Simon Thern – Ishaq Abdulrazak (46), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic (66).
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Henrik Castegren (66), Jonathan Levi (74), Christopher Telo, Pontus Almqvist (46), Andreas Blomqvist (74), Ísak Bergmann Jóhannesson (66).

Nästa match: Måndag 17 Augusti 19.00 mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Vinnare halva potten: 07786.