17 oktober, 2023

Tung kväll på Skytteholms IP

Det blev en tung kväll i Solna när IFK Norrköping gästade AIK. Efter två förlängningskvarter, med tillika tre mål, stod det klart att IFK missar Svenska Cupens gruppspel.
Hemmalaget inledde klart starkast på Skytteholm. Med kvarten spelade hade AIK haft klart mest boll, men inte skapat något.
När ytterligare en kvart passerat hade AIK hunnit först nicka in ledningsmålet, sedan, via frispark, utökat samma ledning. En tung start på tillställningen för IFK Norrköping.
Med bara fem minuter kvar av den första halvleken gav Robertson, med lite hjälp av hemmaförsvaret, Norrköping hopp. 2-1 – och sedan halvtidsvila.
Andra halvleken var det ett annat IFK som äntrade planen. IFK tog över kommandot och med det också bollinnehavet – men kvitteringen skulle sitta långt inne.
I den sista minuten av ordinarie speltid hittade Burvall fram till Lovisa Gustafsson som nickade bollen i stolpen, påpasslig på returen var Nicole Robertson som tryckte in kvitteringen. Förlängning väntade.
Två förlängningskvarter – tre mål. Var ska vi börja?
Med bara tre minuter kvar av den andra, och sista, förlängningskvarten ger Sabina Ravnell IFK ledningen.
Tre minuter senare hade AIK både kvitterat och tagit ledningen.
Det blev en tung och händelserik afton på Skytteholms IP. I och med kvällens resultat står det klart att IFK missar Svenska Cupens gruppspel i vår.

AIK – IFK Norrköping 4-3 (2-1): Svenska Cupen kvalomgång 3, tisdag 17/10 klockan 19.00, Skytteholms IP

Mål: 23′ Daniella Famili, 35′ Jennie Nordin, 39′ Självmål, 92′ Nicole Robertson, 117′ Sabina Ravnell, 119′ Jennie Nordin, 120′ Adelisa Grabus

Startelvan: Sofia Hjern – Lisa Johansson, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Elin Landström – Viktoria Veber, Vilma Koivisto – Chelsie Dawber, My Cato, Svea Rehnberg – Nicole Robertson

Ersättare: Emma Lind, Jennie Egeriis, Irma Cajlakovic, Elsa Burvall, Azumah Bugre, Sabina Ravnell, Lovisa Gustafsson