18 oktober, 2021

Tung kväll i Göteborg

IFK Norrköping fick vända hem utan poäng efter en jobbig kväll på Bravida Arena.

Efter en helg där resultaten i toppen av Allsvenskan gått IFK Norrköpings väg reste IFK västerut för att drabba samman med BK Häcken på Bravida Arena.

Första halvlek var inte helt olik hur matchbilden såg ut när lagen möttes tidigare under säsongen. Hemmalaget sjönk hem, gjorde det trångt och såg till att IFK behövde göra något extra för att ta sig igenom. Samtidigt var Häcken snabba att ställa om när de vann boll och flyttade upp mycket folk på fasta situationer.

IFK Norrköping gjorde det stundvis bra och tog sig fram till lägen efter kreativa, vackra anfall. Ishaq skickade in låga inspel, Levi snurrade bort försvarare och hörnor lyftes in utan att det hettade till riktigt ordentligt.

• Jag tycker att det var en jämn första halvlek. Vi kanske har de farligaste chanserna i en halvlek där det inte är så många chanser, summerade assisterande tränare Kim Hellberg på presskonferensen efter matchen.

Första halvlek slutade mållös. Det skulle inte den andra göra.

Det första som hände i andra halvlek var att Carl Björk fintade av Ekpolo, tog sig ned på kortlinjen och slog ett lågt inspel som Häcken lyckades få bort.

Efter det gick det mesta snett.

Andra halvlek blev en mardrömslik sådan där Häcken gjorde fem mål mellan minut 50 och 87.

• Det är tungt att se 5-0 på tavlan i en sådan här match. Vi öppnar upp oss för mycket i viljan att göra mål istället för att stänga igen när det står 3-0. Häcken vinner rättvist men det är jobbigt att se siffrorna 5-0. Vi ska göra allt vi kan för att göra en bra match mot AIK.