3 juli, 2022

Tung förlust hemma mot Sirius: “Vi måste kolla oss själva i spegeln”

Det blev en tung förlust på söndagen när IFK Norrköping tog emot IK Sirius hemma på Platinumcars Arena. Yukiya Sugita stod för matchens enda mål, ett mål som kom i den 57:e matchminuten. IFK jagade därefter en kvittering, men lyckades inte trots en rad chanser att kvittera, och får finna sig i det slutgiltiga resultatet som skrevs till 0-1.

Jonathan Levi stod för en fin insats i dagens förlust, en prestation som dessvärre inte speglas av resultatet. Den hårt kämpande IFK-anfallaren redogör för sina tankar på slutvissla.

•  Det är skit, piss, och alla andra sorters svordomar. Man står där och grämer sig lite, sen ser man Curvan och det är såklart att dem skriker lite fula ord men dem står också och skriker att vi älskar peking. (…) Det är ett sjukt stöd vi har.

Första halvlek slutade 0-0. Detta efter en intensiv inledning där IFK kopplade ett tidigt grepp om matchen, och lyckades skapa en del målchanser. Däribland ett inspel till Levi från Binaku, som dessvärre inte lyckades komma till avslut. Tempot lugnade ner sig något efter den intensiva inledningen, och motståndarlaget kunde spela sig in i matchen.

I den 17:e minuten blev Christoffer Nyman liggandes efter en hörna, och behövde ses om av medicinska teamet. Nyman kunde efter ett par minuters spelavbrott ses återvända till planen, men byttes bara några minuter senare ut. In istället kom den på hemmaplan debuterande Darrel Kamden Tibell, som kort därefter kunde ta ner en boll i offensivt straffområde och skapa IFK:s i matchen tredje hörna.

• Vi kommer in bra i matchen, i första halvlek tycker jag att vi gör det bra, sen kunde dem ta över något, säger Levi.

Andra halvlek inleddes något avvaktande från båda lagen. Efter ett par farliga chanser lyckades Sirius drygt tio minuter in i andra halvlek ta ledningen, det genom mittfältaren Yukiya Sugita. IFK tvingades därefter jaga en kvittering. I den 64:e minuten genomför IFK ett dubbelbyte – in kommer Lucas Lima och Maic Sema. Lucas Lima står direkt för ett par fina insatser och tillför en del energi till laget, men tyvärr påverkar det inte resultatet. Matchen blåses av till siffrorna 0-1, och spelarna kunde efter slutvissla sörja förlusten med en trots resultatet högt sjungande hemmaklack.

• Vi är inte riktigt energiska, vad det beror på vet jag inte riktigt. Vår press biter inte riktigt. Rent offensivt är vi inte tillräckligt rörliga kanske, det känns inte så, men vi kommer inte upp i nivå, och det har vi gjort för sällan 2022.

Nästa match är borta mot Degerfors den 9/7. Inför den matchen vill Levi se att laget lyfter sig.

• Vi måste komma upp i standard, både med boll och utan. Vi måste kolla oss själva i spegeln både individ för individ men också som kollektiv. (…) Just nu är det surt faktiskt.

IFK Norrköping – IK Sirius: 0-1 (0-0)

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist Egnell, Viktor Agardius – Daniel Eid (64’), Jacob Ortmark, Ari Skulason, Egzon Binaku (64’) – Jonathan Levi, Christoffer Nyman (25’), Eman Markovic

Avbytare: Otto Lindell, Christoffer Telo, Marco Lund, Lucas Lima (64’), Dino Salihovic, Maic Sema (64’), Darrel Kamden Tibell (25’)

Gula kort: Eman Markovic (42’), Jacob Ortmark (59’)