IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 mars, 2024

Tung hemmapremiär för IFK: “Alla är jättebesvikna över resultatet”

En tung smäll för IFK Norrköping. Oscar Jansson hade såklart önskat sig mer – men ser ingen fara att det är en premiär som kommer sätta sig i gruppen. “Jag tycker inte att det var för många hängande huvuden på fel sätt där inne”, säger målvakten.

En rejäl bula efter ett motståndarknä i ansiktet och 1-5 på resultattavlan. Det var en premiär som kändes för IFK Norrköping och Oscar Jansson. Ett effektivt Malmö FF var skickliga i omställningsspelet och gav IFK en del att fundera på.

  • De är fruktansvärt effektiva och straffar oss på våra misstag, men jag tycker inte 5-1 speglar vår prestation. Alla de fyra sista målen är omställningar. Det går inte ge dom den möjligheten för då smäller det, men jag tycker inte vi förtjänar 5-1, säger Oscar Jansson.

Är det bara deras skicklighet eller kan ni göra något annorlunda?

  • Vi kanske sätter in bollen i fel ytor vid fel tillfälle. Mot Malmö straffar det sig extremt. De är skickliga, men vi bjuder kanske på lite för många omställningar.

Hur tror du det här sätter sig i gruppen?

  • Det får vara tungt i dag och i morgon men sedan är det match nästa lördag (Mjällby borta). Jag tycker inte att det var för många hängande huvuden på fel sätt där inne. Alla är jättebesvikna över resultatet, men min känsla är att vi ändå gjorde en del grejor bra. Det måste vi ta fram vi får inte hamna i resultatet för då blir det jobbigt. Kan vi bara bryta ihop ikväll och i natt och sedan måste du jobba vidare i morgon.

13028 personer såg allsvenska premiären på plats och spelarna möttes av ett ståtligt och genomarbetat tifo signerat Curva Nordahl.

  • Alltid fantastiskt att kliva ut till, men extra tungt då att vi inte betalar tillbaka, suckar Oscar Jansson och försökte att se framåt i en tung stund.

Det finns saker att ta med sig, trots de stora siffrorna, menar IFK-keepern. Och utvecklar:

  • På ett sätt kanske man kan se att varenda situation och duell betyder något. Om vi lär oss något är det att vi måste vara ännu mer noggranna och försöka bli bättre varje dag. Det är inte bra att åka på en sådan här smäll, men ibland kan det vara en extra spark i röven, säger Jansson.
  • Man ska vara duktig på att se det konkreta, vad man kan göra åt det. Svaret idag kanske inte är så mycket. Förutom att vi lagmässigt inte räcker till. Där är man besviken att man inte kan bidra med mer.

IFK Norrköping – Malmö FF: 1-5 (0-3): Allsvenskan omgång 1, lördag 30/3 klockan 15.00, PlatinumCars Arena.

Mål: 0-1 (9) Isaac Kiese Thelin, 0-2 (32) Erik Botheim, 0-3 (44) Sebastian Nanasi, 0-4 (57) Sören Rieks, 0-5 (76) Stefano Vecchia, 1-5 (87) Ìsak Andri Sigurgeirsson.

Varningar: Kevin Höög Jansson, Daniel Eid, Anton Eriksson, Yahya Kalley.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson (K), Anton Eriksson, Yahya Kalley (71) – Dino Salihovic, Keving Höög Jansson (79) – Carl Björk (71), Vito (85), Laorent Shabani (71) – Tim Prica

Ersättare: Marcus Baggesen (71), Christoffer Nyman (71), Ísak Andri Sigurgeirsson (71), Ture Sandberg (79), Noel Sernelius (85), David Andersson, Amadeus Sögaard, Moutaz Neffati, Axel Brönner.

Publiksiffra: 13028

 

Halva potten

Vinnare: 13667

Andra pris Optiker Persson: 1347

Summa: 20520 kronor

Vinnarna har kontakts via sms.

Annonser