19 juli, 2020

Tung första förlust efter 2–4 borta mot Sirius

I Allsvenskans nionde omgång kom årets första nederlag för IFK. Christoffer Nyman kvitterade visserligen, men tre mål på 15 minuter efter paus blev för mycket att hämta upp.

UPPSALA
Tredje matchen på sju dagar för serieledarna mot ett Sirius som bemästrade sitt konstgräs på bästa tänkbara sätt. Laget trillade boll och skapade en del farligheter och tog också ledningen genom japanen Sugita. ”Totte” Nyman gav sig och sina lagkamrater ny energi och kom ut till paus med oavgjort.

Det var väldigt nära att IFK tog ledningen när en dubbelchans uppstod efter hörna, fem minuter in i andra. Nyman nickade mot mål där Lukas Jonsson gjorde en fin parad och på returen kom Henrik Castegren in mot målet och var sånär på att lägga in den, men Sirius-målvakten lyckades knipa bollen. Strax efter fick Sirius straff som Saeid satte. Sugita utökade sedan och Holmquist Vecchia placerade in elvametersskott nummer två som gav 4–1.

Ishaq Abdulrazak fick göra sitt första IFK-mål i karriären när han på Rasmus Lauritsens nickpass tryckte bollen i nät fram till 2–4.

Matchfakta: IK Sirius – IFK Norrköping 4 – 2 (1 – 1)
Målen: 1–0 (24) Yukiya Sugita, 1–1 (34) Christoffer Nyman, 2–1 (52) Mohammed Saeid (straff), 3–1 (64) Yukiya Sugita, 4–1 (67) Stefano Holmquist Vecchia (straff), 4–2 (84) Ishaq Abdulrazak.
Varning, Sirius: Elias Andersson (53). IFK: Lars Krogh Gerson (58) och Ísak Bergmann Jóhannesson (93).
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren (68), Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – Alexander Fransson (68), Eric Smith (81), Andreas Blomqvist (56) – Ísak Bergmann Jóhannesson, Christoffer Nyman (81), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Vladimir Sudar (mv), Jonathan Levi (56), Christopher Telo (68), Ishaq Abdulrazak (81), Egzon Binaku, Pontus Almqvist (68), Manasse Kusu (81).

Nästa match: Onsdag 22 Juli 19.00 mot Varbergs BoIS FC på Östgötaporten.

Text: Jonas Nordholm