15 september, 2019

Tung förlust mot Malmö FF trots stark insats

IFK spände musklerna på Stadion och stod upp mot MFF på ett imponerande sätt, men hemmalaget lyckades få sista ordet. “Vi borde gjort något mål men jag är ändå stolt över hur vi uppträdde”, tyckte managern Jens Gustafsson efter 0–1.

NORRKÖPING
Före paus var det IFK som tog tag i taktpinnen och manövrerade ut hemmalaget genom ett fint passningsspel med mycket rörelse och farliga avslut som Johan Dahlin klarade av.
     Bortsett från de sista fem minuterna innan paus så var det de blåtröjade gästerna som syntes mest på naturgräset.
     Ett starkt besked av det formstarka IFK-laget.
     – Vi gjorde det bra och fick till några chanser. Jag är inte överraskad, utan vi vet hur bra vi är och det har vi visat nu, menade Sead Haksabanovic som var stark före paus.
     Malmö fick mer att säga till om och tog också ledningen när Søren Rieks nickade in bollen bakom Isak Pettersson efter 56 minuter.
     Tungt förstås, men i de anfall som IFK:arna ändå hotade i så fanns det förstås goda chanser för kvittering.
     Närmast var Haksabanovic (78) som löpte in i straffområdet från vänster, men på nytt så stod Dahlin rätt placerad.
     I den 86:e nådde Rasmus Lauritsen högst på en frispark och fick in bollen. Dessvärre så var det offside med minsta möjliga marginal…
     – Summerar man över 90 så borde vi gjort något mål för att det skulle vägt över. I andra klarade vi inte av att spela oss ur situationerna och hade inte samma förmåga till rörelse i passningsspelet och då blev Malmö tuffa, summerade Jens Gustafsson i CMore.
     Hans lag uppträdde trots allt på ett bra sätt.
     – Ja, jag är stolt över hur vi uppträdde framförallt i första halvlek. Jag vet inte om man ska säga att vi saknat något, men Malmö är ett skickligt lag. Vi saknade marginalerna för att få ut något härifrån. Den här insatsen och de innan dagens match gör att vi ser fram mot de avslutande omgångarna med tillförsikt. Vi ska fortsätta växa även framöver, avslutade Jens Gustafsson som hyllade lagets strålande första halvlek.
     På lördag gästar Örebro SK Östgötaporten.

Matchfakta: Malmö FF – IFK Norrköping 1 – 0 (0 – 0)
Målet: 1–0 (56) Søren Rieks.
Varningar, Malmö: -. IFK: Lars Krogh Gerson (58) och Sead Haksabanovic (79).
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: 16 593.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål (74), Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Andreas Blomqvist, Guðmundur Þórarinsson – Simon Skrabb (67), Christoffer Nyman (79), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Henrik Castegren (74), Maic Sema (67), Christopher Telo, Egzon Binaku, Pontus Almqvist (79), Ian Smith.