IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 augusti, 2022

Tung förlust i Göteborg

Det var ytterligare en tung dag på jobbet för IFK Norrköping när det blev förlust mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Slutresultatet skrevs till 2-0.

I nuläget går det onekligen tungt för IFK Norrköping och ännu tyngre blev det efter 0-2-förlusten mot IFK Göteborg på måndagskvällen. Återigen skapade Norrköping flera bra chanser och hade stundtals tryck – men bollen ville inte över mållinjen. Samtidigt var inte IFK Göteborg ofarliga i sina omställningar och hade även dem flera chanser som kunde utökat ledningen ytterligare.

  • Vi började matchen bra och skapade ett bra tryck utan att skapa de stora målchanserna. Sen började vi tappa enkla bollar och vann inte duellerna. Göteborg växte in i matchen och skapade momentum. I andra halvlek tycker jag vi tappa det och vann alldeles för få dueller, säger IFK-tränaren Anes Mravac och fortsätter:
  • Målchansmässigt hade vi flera lägen där vi till exempel hade behövt ha fått Tottes nick i mål för att kanske kunnat komma tillbaka.

Hur tänker du som tränare gällande det mentala läget nu. Vad säger man och gör man?

  • Det som kommer göra att vi får tillbaka vårt självförtroende är att vinna. Vi tränare och även psykolog omkring laget kan prata hur mycket som helst. Men det är inget som skapar självförtroende så bra som att vinna matcher. Vi måste bara fortsätta att tro på det vi gör.

Anes Mravac trycker även mycket på att alla måste gå ihop och dra åt samma håll på planen.

  • Vi drar lite åt olika håll just nu i presspelet och får inte kontakt. Vi måste verkligen gå samman. Vi får ett enormt stöd av supportrarna och spelarna gör sitt yttersta. Men vi behöver den där extra skjutsen framåt för att växa i självförtroende, säger han och tar en kort paus innan han fortsätter:
  • När det går bra går det oftast väldigt bra, men det är när det går dåligt man behöver ta fram karaktären och det bästa i var och en. Vinner man och har framgång är det lätt – men det är i motgången man verkligen måste ta fram det.

IFK Göteborg – IFK Norrköping: 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 Kevin Yakob, 2-0 Hussein Carneil

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo (56’), Linus Wahlqvist Egnell, Anton Eriksson, Viktor Agardius (74’) – Jacob Ortmark (84’), Ari Skúlason, Arnor Sigurdsson – Jonathan Levi, Christoffer Nyman (K), Andri Gudjohnsen (56’)

Ersättare: Julius Lindgren, Marco Lund, Eman Markovic (56’), Laorent Shabani (74’), Daniel Eid (56’), Dino Salihovic (84’), Maic Sema.

Gula kort, IFK N: Godswill Ekpolo, Ari Skúlason, Eman Markovic, Arnor Sigurdsson. IFK G: Carl Johansson.

Annonser