28 april, 2019

Tung bortaförlust mot Bergdalen

Det blev en tuff eftermiddag för IFK Norrköping dam borta på Björkängsvallen.
–Tjejerna ska ha kredd för att vi försöker men motståndarna är idag bättre än oss och vinner rättvist, men siffrorna blir lite i överkant, sa tränare Anna Eriksson efter 0–5 (0–2) mot Bergdalens IK.

Efter två raka vinster inkasserade IFK Norrköping dam sin första förlust för säsongen. Mot Bergdalens IK blev det en match där nederlags-siffrorna i resultatkolumnen blev lite väl stora trots att segern var rättvis.

Redan efter dryga halvtimmen hade Stina Jensen och Hanna Jiozon gett hemmalaget ledningen efter dubbla omställningar och fått marginalerna med sig i 50/50-duellerna.
–I första tappar vi bollen lite för lätt i vår speluppbyggnad. De låser vår backlinje och vi måste från målvakt allt som oftast spela ut bollen via en längre passning. De blir kamp och tyvärr studsar bollen deras väg i stället för tvärt om, summerade Anna.

I andra halvlek försökte Norrköping att flytta upp och hitta tillbaka in i matchen. IFK skapade en del farliga lägen där kulmen blev en ribbträff.
Istället var det Bergdalen som ökade på målskörden efter ytterligare omställningar.
–Vi repar mod i andra halvlek, byter en spelare och försöker flytta fram våra positioner. Vi gick för reducering men det blir omställningar och tyvärr släpper vi in ett par bollar till istället för att göra ett.
Det blev ingen vidare rolig lördag i Borås.
–De har ett bra passningsspel och lyckas allt för ofta spela sig igenom både vårat mittfält och försvar, sa Anna Eriksson.

Ett resultat att skaka av sig och titta framåt mot nästa helg då Vimmerby kommer på besök till Norrköping och Östgötaporten.

Matchfakta
Bergdalens IK–IFK Norrköping 5–0 (2–0)
Division 1 mellersta Götaland 3:22
Björkängsvallen, Borås
Mål: 1–0 (26) Stina Jensen, 2–0 (33) Hanna Jiozon, 3–0 (65) Sara Lindén, 4–0 (75) Ellen Jerkersson, 5–0 (90) Salli Goharian