IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 juni, 2024

Tung 4-0 förlust mot Rosengård

IFK Norrköping hamnade snabbt i underläge och fick se sig besegrade med stora siffror på Malmö IP. “det känns som att de alltid har ett numerärt överläge oavsett vilka ytor de är i”, säger Wilma Leidhammar om motståndaren.

Matchen var bara inne i sin tredje matchminut när Olivia Holdt gjorde 1-0 till hemmalaget. Det tog tid för IFK att ta sig in i matchen och skapa sig ett anfall men tillslut fick Wilma Leidhammar fram en boll till Sara Kanutte Fornes vars avslut dessvärre blockerades av försvarare. Rosengård utökade sedan sin ledning genom Momoko Tanikawa som tog sig förbi Maya Antoine och avslutade intill Hjerns första stolpe. Första halvlek blev värre. Åbytjejen Jessica Wik var sist på bollen på hörna. 3-0 till hemmalaget när spelarna gick in för halvtidsvila.

IFK gjorde en bättre försvarsinsats i andra halvlek men ett eget mål uteblev. Istället gjorde Rosengård ännu ett mål när Sofie Bredgaard kunde vända upp i straffområdet. Kamraterna tog besvikelsen med sig i bussen hem efter att ha förlorat med 4-0 på Malmö IP.

Wilma Leidhammar efter förlusten:

  • Direkt efter känner man såklart frustration. Men nu efteråt får vi bara acceptera förlusten, det är ett väldigt skickligt lag med bra spelare på alla positioner. De var bättre än oss idag.

Är Rosengård det bästa lag vi mött detta år?

  • Ja. De är väldigt bra på att hitta varandra, det känns som att de alltid har ett numerärt överläge oavsett vilka ytor de är i, de vet exakt var de har varandra och utifrån ser deras säsong väldigt lovande ut.

På söndag möter vi Piteå på hemmaplan, vad tror du om matchen?

  • Piteå är alltid en tuff match, även om de inte fått en så bra start. Det är ett starkt och etablerat allsvenskt lag, jag hoppas vi har fördel med hemmaplan och att vi kan fortsätta vara obesegrade på PlatinumCars Arena.

FC Rosengård – IFK Norrköping 4-0 (3-0) OBOS Damallsvenskan omgång 9, lördag 8/6 klockan 15:00, Malmö IP

Mål: 1-0 Olivia Holdt 3′, 2-0 Momoko Tanikawa 21′, 3-0 Jessica Wik 30′, 4-0 Sofie Bredgaard 66′

Varningar: Fanny Andersson, Sam Cary, Dana Leskinen, Ebba Handfast

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (46′), Maya Antoine (81′), Ebba Handfast, Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson – Vesna Milivojevic (46′), Wilma Leidhammar (69′), Sabina Ravnell (81′) – Sara Kanutte Fornes.

Ersättare: Emma Lind, Maja Regnås Valcic (81′), Freja Lindwall (46′), Elsa Burvall (46′), Dana Leskinen (69′), Alexandra Hellekant, Molly Wiklander (81′)

Publiksiffra: 687

Annonser