IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 november, 2022

Trio lämnar IFK Norrköping

Selma Berggren, Ebba Sjögren och Amanda Jeppson lämnar IFK Norrköping efter att deras kontrakt löpt ut.

Selma Berggren kom till IFK Norrköping 2021 och under den gångna säsongen har 21-åringen allt som oftast funnits med i startelvan som vänsterback.

  • Jag vill tacka alla för de här två åren, IFK Norrköping har verkligen fått mig att känna mig som hemma både på och utanför planen. Jag önskar laget och föreningen all lycka och välgång framöver, säger Selma.

Ebba Sjögren anslöt till IFK Norrköping från Värmbol 2019 och innermittfältaren visade snabbt att hon var att räkna med sin bolltrygghet och blick. Ebba har varit ur spel under den gångna säsongen på grund av den korsbandsskada hon ådrog sig för ett år sedan.

  • Jag vill passa på att tacka IFK för de här fyra åren. Det har varit en ära att vara i den här klubben och lära känna alla otroliga människor runt omkring. Efter ett tufft år med en svår skada behöver jag få en ärlig chans att återhämta mig och komma tillbaka till fotbollsplanen. Jag önskar alla spelare och ledare ett stort lycka till framöver, säger Ebba, som vill rikta ett extra stort tack till Nicolas Santi Aguilar, fysio, för hans stöttning och hjälp under rehabiliteringen.

Norrköpingstjejen Amanda Jeppson imponerade under provspelet i våras och spelade till sig ett kontrakt inför säsongen 2022, men 24-åringen har haft svårt att ta en plats i försvaret.

  • Jag vill tacka IFK Norrköping för det här året, det har varit lärorikt på många sätt. Jag är tacksam över att få ha varit en del av ett underbart gäng och avancemanget till damallsvenskan. Jag önskar IFK ett stort lycka till inför nästa säsong och ser fram emot att följa laget.

Manager Tor-Arne Fredheim om avskeden:

  • I och med avancemanget till damallsvenskan behöver vi ta en del beslut som är väldigt tuffa att fatta. Selma är en fantastisk tjej som bidragit mycket både på och utanför planen, men det är tuff konkurrens och den kommer bli ännu tuffare.
  • Ebba är en talang som jag tror, och hoppas, kommer att fortsätta utvecklas någon annan stans. Hon har tyvärr haft en svår skada, och hon behöver ta sig tillbaka från den och lyfta i en annan miljö.
  • Amanda är kanske den som utvecklats mest av alla det här året, men det har varit svårt för henne att konkurrera med Irma (Cajlakovic) som högerback och det är ett stort steg till damallsvenskan. Det var ett ömsesidigt beslut att inte fortsätta tillsammans.

Tor-Arne fortsätter:

  • Det är jobbiga besked att ge, men vi har ett visst antal platser i truppen och en budget att förhålla oss till – det finns inte plats för alla. Jag önskar verkligen alla tjejerna all lycka till i framtiden och hoppas att de hittar rätt på annat håll.

 

IFK Norrköping riktar ett stort tack till Selma, Ebba och Amanda för deras insatser i IFK-tröjan och önskar dem ett stort lycka till i framtiden.

 

Annonser