13 maj, 2023

Tredje raka segern!

En svag första halvlek följt av en starkare andra gav tre poäng i Varberg.

Solen stod högt över Påskbergsvallen när IFK Norrköping klev in i den åttonde allsvenska omgången.

En tuff och chansfattig första halvlek slutade 1-0, det efter mål av Varbergs Le Roux.

Andra halvleken såg annorlunda ut.

IFK kom ut betydligt starkare och ägde mer och mer boll. Det gav resultat.

Efter dryga kvarten nickade Nyman in kvitteringen, anfallarens fjärde mål på tre matcher – tio minuter senare såg Vito till att ge IFK Norrköping ledningen.

Det skulle bjudas på ännu ett IFK-mål i Varberg, och inte vilket mål som helst.

Khazeni bröt bollen högt och satte sedan av mot Lukic i Varbergsmålet, målvakten kom utrusandes varpå Kristoffer kyligt chippade bollen över och förbi, 1-3.

IFK Norrköping lämnar Varberg med tre nya poäng – vinst, tredje raka dessutom.

Glen Riddersholm på presskonferensen

Om känslan…

• Det har varit en tuff period med många matcher på kort tid, och för oss med 3 bortamatcher av 4 dessutom. Jag ser en stor utveckligen sedan senast jag satt här i Varberg, vi jobbade hårt då och det gör vi ida också med skillnaden är att idag har vi kvaliteten för att vinna förtjänt.

Om målen…

• Våra spelare visar igen att vi är där i de avgörande lägena som dyker upp, inte minst i deras box.

Varbergs BOIS – IFK Norrköping:  1-3, Allsvenskan, 13 maj 2023, omgång 8, Påskbergsvallen, discovery+.

Målen: Totte Nyman 59′, Vito Hammershøy 69′, Kristoffer Khazeni 79’.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Jacob Ortmark, Arnór Traustason, Vito Hammershøy-Mistrati – Yahya Kalley, Christoffer Nyman, Viktor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Maic Sema, Niklas Gunnarsson, Emil Roback, Ari Skúlason, Laorent Shabani, Elviz Lindkvist, Andri Gudjohnsen.