15 augusti, 2019

Tre snabba mål sänkte IFK dam i Svenska cupen

Två sena mål i den första halvleken och ett tidigt i den andra gav IFK Norrköping dam en uppförsbacke. Det blev dessvärre respass i den andra omgången av Svenska cupen under onsdagskvällen.
–Vi bjuder på två mål och de ber nästan om ursäkt att de leder, säger tränare Anna Eriksson.

Efter avancemanget mot Smedby AIS (4–0) i Svenska cupens första omgång lottades IFK mot Västeråslaget BK30 – ett motstånd som inte var helt okänt sedan tidigare och ett lag som för närvarande ligger på en fjärdeplats i division 1 norra Svealand.
   Och det blev en jämn start och en jämn halvlek där IFK hade mycket boll och skapade en hel del chanser och det såg också ut att bli mållöst in i pausvilan.
   Men två minuter ställde till det.
   Plötsligt stod det 0–2.
   –Vi bjuder på två mål och de ber nästan om ursäkt att de leder. Vid det första målet har vi inte kontakt med varandra i passningsspelet och det andra är en fast situation vi inte får grepp om. Sådana misstag straffar sig mot bra lag, sa Anna Eriksson.

I halvtid pratade IFK om att ge sig själva chansen att ta tag i det. Istället kom nästa kalldusch nästan direkt.
   Ett oorganiserat försvar friställde Cornelia Ellefors vid den bortre ytan.
   –0–1 hade kanske kunnat ge lite energi, 0–2 så är vi ändå med men när de gör det tredje så är det uppför.
   IFK försökte, hittade trots allt energi och gick för att hitta tillbaka in i matchen.
   Med tolv minuter kvar mot reduceringen. En kort och låg frispark strax utanför straffområdet i höjd med straffpunkten möttes av en framspringande My Cato som vinklade in bollen.
   Därefter hade både Filippa Sjöberg och Alma Sjödahl lägen men lyckades inte överlista en duktiga bortamålvakt i Ella Wilson som gjorde både en, två och tre avgörande räddningar när IFK tryckte på.

Kom ni ner på jorden lite efter en fin förlustfri period?
–Det kändes lite så idag – det gick lite på automatik, sa Anna.
   På lördag är det återigen hemmamatch, mot Husqvarna FF.
   –Det gäller att vi samlar mot och har en bra genomgång, att alla går till sig själva och tar ansvar för vad det var som hände. Då kommer vi att vända på det här och komma taggade till helgen.
   Vad tar ni med er för positiva delar trots allt?
–Vi har två frisparkar som är riktigt när, vi har fasta situationer som är fina och det är sånt vi borde gjort mål på men idag ville det sig inte. Ibland sitter dem och ibland inte, sa Anna Eriksson.

IFK Norrköping–BK30 1–3 (0–2)
Svenska cupen (omgång 2)
Östgötaporten
Mål: 0–1 (43) Ella Gunnarsson, 0–2 (45) Caroline Murray, 0–3 (47) Cornelia Ellefors, 1–3 (78) My Cato