13 augusti, 2023

Tre sköna poäng i Halmstad

Efter att hemmalaget tagit ledningen vände IFK Norrköping på steken på Örjans Vall och tog med sig alla poäng hem till Östergötland.

Hemmalaget hade initiativet inledningsvis i matchen, och efter en kvart var det ytterst nära att ge utdelning. Granath nickade bollen i mål men det vinkades av för offside.

Två minuter senare fick hemmapubliken jubla när Al-Ammari nickade in 1-0.

Glädjen skulle bli relativt kortvarig för bollklubben. I den 30:e minuten kastade Eid långt, Eriksson bufflade till sig bollen i straffområdet och passade mittbackskollegan Marco Lund. Dansken hittade sin danske kompis Vito, som mycket vackert prickade in 1-1 i bortre krysset.

Två minuter senare small det igen. Traustason nickade stenhårt i stolpen, startdebuterande Ísak Andri Sigurgeirssons retur rättades av Johansson i mål men inte bättre än att bollen hamnade hos Totte Nyman. Kaptenen skickade upp 1-2 i nättaket och matchen var vänd.

I inledningen av andra halvlek hade hemmalaget kommandot men fick på de chanser som skapades inte hål på Jansson i mål. Istället skulle Vito bli tvåmålsskytt när han mycket vackert från långt, långt håll lättade bollen in i mål. 1-3 i minut 78.

Mot slutet av matchen fick vi ett gäng allsvenska debutanter. Stephen Bolma hoppade in med 20 kvar – och var nära att göra mål – och när klockan tickade mot full tid fick även Noel Sernelius och Leo Jonsson känna på allsvenskt spel.

Andra raka segern, den fjärde på de fem senaste och närmast väntar AIK hemma på Platinumcars Arena måndagen den 21 augusti. Vi ses då, Kamrater – biljetter finns här!

Halmstads BK – IFK Norrköping 1-3 (1-2): Allsvenskan omgång 19, Örjans Vall.

Mål: Amir Al-Ammari 1-0 17′, Vito 1-1 30′, Nyman 1-2 32′, Vito 1-3 78′.

Varningar: Anton Eriksson, Marcus Baggesen

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Arnór Traustason (46′), Jesper Ceesay (90´), Vito (90′) – Laorent Shabani, (K) Christoffer Nyman (70′), Ìsak Andri Sigurgeirsson (90′).

Ersättare: Wille Jakobsson, Stephen Bolma (70′), Ari Skúlason (46′), Noel Sernelius (90′), Leo Jonsson (90′), Fritiof Hellichius (90′), Isak Ellbring, Victor Lind.