19 februari, 2023

Tre poäng i första gruppspelsmatchen

Arnór Traustason prickade in 1-0 från distans i slutet av första halvlek. Målet blev matchens enda och IFK Norrköping inledde Svenska Cupen med tre poäng borta mot Gais.

IFK Norrköping inledde piggt på Bravida Arena och tog sig fram till ett par lägen direkt. Det blev dock ingen utdelning och hemmalaget var inte ofarliga åt andra hållet.

IFK tvingades till två byten i första halvlek då både Ari Skúlason och Anton Eriksson klev av med skador innan halvtimmen var spelad.

Strax innan halvtid bet sig IFK Norrköping kvar efter en hörna och Gais fick inte till rensningen. Bollen hamnade hos Arnór Traustason som vackert prickade in 1-0 från distans och gav IFK Norrköping ledningen.

Första halvlek var annars full av heta känslor och innan paus hade sju spelare varnats – fyra grönsvarta och tre vitblå.

I andra halvlek var det chanser åt båda håll. Mot slutet av matchen bet sig IFK fast och radade upp distansskott och hörnor, men något 2-0-mål kom inte.

Gais hade några farliga lägen men FK Norrköping höll undan, nollan och tog med tre poäng hem till Norrköping.

Nästa söndag är det hemmapremiär i cupen när Utsiktens BK kommer på besök. Se till att säkra ditt säsongskort tills dess!

Gais-IFK Norrköping 0-1 (0-1): Svenska Cupen, Söndag 19 februari, Bravida Arena.

Mål: Arnór Traustason (40′).

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson (31′), Marcus Baggesen (70′) – Vito Hammershöy-Mistrati (70′), Ari Skúlason (24′), Arnór Traustason – Victor Lind, Christoffer Nyman (K), Arnór Sigurdsson.

Ersättare: Wille Jakobsson, Din Salihovic (70′), Isak Ssewankambo (30′), Jacob Ortmark (24′), Laorent Shabani (70′), Andri Gudjohnsen, Maic Sema.

Varningar: Daniel Eid, Arnór Traustason, Jacob Ortmark.