15 augusti, 2021

Tre poäng borta mot Östersund

Totte Nyman var äntligen tillbaka i målprotokollet när IFK Norrköping tog tre sköna poäng med sig hem från Östersund.

Efter fem minuter av en del slarv från båda lagen fick IFK Norrköping kontroll över bollen och det mesta av spelet fördes på hemmalagets planhalva.

Efter sex minuter hade IFK Norrköping ett jätteläge för ledning. Samuel Adegbenro tog sig fram till vänster i straffområdet och slog ett lågt inspel mot mål. Där störtade Carl Björk fram och fick till ett lågt avslut som tyvärr var mitt på målvakten.

IFK Norrköping skapade många hörnor mot mitten av halvleken och det blev farligt flera gånger om. Närmst var det när Ísak Bergmann Jóhannessons inåtskruvade hörna smet precis utanför bortre stolpen.

I den 26:e minuten kom utdelningen. Linus Wahlqvist klev fram på högerkanten och satte ett lågt inspel längs straffområdeslinjen. Samuel la med ett tillslag upp bollen perfekt för Ísak, som rullade in 0-1 säkert från nära håll.

IFK Norrköping fortsatte att kontrollera resten av halvleken, men lyckades inte skapa någon större panik i hemmalagets försvar.

• Vi gjorde en bra första halvlek spelmässigt och lyckas skapa en del fasta situationer och lägen. Vi har kontroll på bollen och bygger fina anfall, men det sista satt inte riktigt, summerar Rikard Norling.

Andra halvlek började i högt tempo där ÖFK kom upp i plan mer än under första halvlek. Precis som då lyckades inte IFK sätta ÖFK på de svåraste proven, och när inte spelövertaget nyttjades kom kvitteringen åt andra hållet. Efter en hörna hamnade bollen hos Sebastian Karlsson som tryckte in 1-1 i bortre.

Strax innan ÖFK:s kvittering kom Totte Nyman in, och det skulle inte dröja länge innan han gav IFK ledningen igen. I den 74:e minuten lyfte Wahlqvist ett inlägg mot bortre delen av straffområdet mot Totte, och han nickade bollen i en fin båge över Keita i målet. Tottes första mål sedan december 2020.

• Det är en otrolig nick. Det är sådan klass på det avslutet, berömmer Rikard Norling.

Efter ledningsmålet hade IFK Norrköping flera lägen att döda spänningen i matchen, men istället såg det ut att bli kvittering igen när ÖFK fick straff i den 84:e minuten. Oscar Jansson läste rätt och räddade utan större problem.

ÖFK tryckte på för kvittering men IFK höll undan och tog med sig tre viktiga poäng hem till Norrköping.

• Det var en riktig kämparinsats i en svår match. Det var en skön seger och vi behövde verkligen de här tre poängen, säger Rikard Norling.

Östersunds FK – IFK Norrköping 0-2 (0-1): Allsvenskan, Jämtkraft Arena 15/8 2021.

Mål: ÖFK: Sebastian Karlsson Grach 68′ IFK: Ísak Bergmann Jóhannesson 26′ (Samuel Adegbenro), Christoffer Nyman 74′ (Linus Wahlqvist).

Varningar: ÖFK: Marco Weymans, Isak Ssewankambo IFK: –

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist, Henrik Castegren, Marco Lund – Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Viktor Agardius 78′ – Samuel Adegbenro, Carl Björk 63′, Kristoffer Khazeni 73′.

Ersättare: Julius Lindgren, Theo Rask, Christopher Telo 78′, Yahav Gurfinkel, Maic Sema, Jonathan Levi 73′, Christoffer Nyman 63′.