23 april, 2023

Tre nya poäng hemma mot Djurgården

IFK Norrköping fortsätter säsongsinledningen på inslagen väg – och tar tre nya poäng. “Otroligt skönt” säger Manager Tor-Arne Fredheim efter slutsignal.

Hemmalaget fick en flygande start och hade efter bara 7 minuter skaffat sig en tvåmålsledning. Bägge målen signerade Wilma Leidhammar – som för dagen gjorde sina första allsvenska mål.

Matchbilden förbyttes därefter när Djurgården tog över bollinnehavet. Något som skulle visa sig ge utdelning snabbt. I matchminut 16’ hittade bortalagets Tilde Lindwall förbi Sofia Hjern, 2-1.

Andra halvleken inleddes precis som den första, med IFK Norrköping som tryckte på och anföll, och Djurgården som försvarade sig.

Efter dryga kvarten hittade Chelsie Dawber fram till kapten My Cato i straffområdet, som säkert placerade in bollen, 3-1.

Djurgården tog åter ett grepp om bollinnehavet och lyckades reducera till 3-2, men kvitteringen uteblev och kamraterna kan numer tillgodose sig 10 damallsvenska poäng efter 4 spelade omgångar.

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 3-2 : OBOS Damallsvenskan, omgång 4, Platinumcars Arena, 23/4.

Mål IFK: Wilma Leidhammar (5’), Wilma Leidhammar (7’), My Cato (58′)

Varningar IFK:  Elsa Burvall

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Sabina Ravnell (89’) – Elsa Burvall (70′), Vilma Koivisto – Nicole Robertson (61′), My Cato (89’), Dilja Ýr Zomers (46′) – Wilma Leidhammar

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki (89’), Jennie Egeriis (61′), Azumah Bugre (70’), Chelsie Dawber (46’), Selma Cajlakovic (89’)