28 maj, 2022

Tre mål och tre poäng mot Bergdalens IK i Borås

IFK Norrköping tog bussen ner till Borås för att möta Bergdalens IK. En chansrik första halvlek och sen en ångestladdad andra halvlek som slutligen gav tre poäng till IFK.

Bergdalens IK har positionerat sig i nedre delen av Elitettans tabell. Gästande IFK Norrköping har en stark form och startade första halvlek väl, många chanser och ett mål från ingen mindre än Lovisa Gustafsson. Anfallaren gjorde mål i femte raka matchen när hon slog in bollen i öppet mål efter att målvakten tidigare räddat Sabina Ravnells friläge. IFK kunde ha gått till pausvilan med fler mål på tavlan, stolpskott och försvarare som räddar på linjen var frustrerande att bevittna. Sabina Ravnell berättar om vad som hände i första halvlek och vad som sades i omklädningsrummet till den andra halvleken:

• Vi har en bra känsla efter första halvlek,  0-1 speglade inte matchen alls och så är det ibland, men vi kändes trygga i vårat spel och att vi gjorde rätt saker. I omklädningsrummet så pratade vi om att försöka hitta fler upp och tillbaka spel för att få dem att röra på sig.

Andra halvlek speglade inte den första. Bergdalen hade flera farliga chanser, frilägen och boll i ribban gjorde att IFK fortsatt behöll sin ledning. I 78:e minuten kom äntligen 0-2 målet. Ravnell fintade sig förbi den sista försvarare och la bollen i bortre gaveln, en kylig aktion i ett nervöst skede av matchen. Sabina förklarar vad som gick fel och hur hon tänkte vid sitt mål:

• Vi tappade det lite, blev bekväma efter första halvlek. Hamnade i deras tempo och spelade deras spel. Sen kom vi dock ur det och det är väldigt viktigt att vi gör så, det är en viktig egenskap att ha med sig.
  • Tidigare i matchen hade jag kommit en mot en flera gånger, jag märkte att det funkade att ta sig förbi. Sen när jag hamnade i det läget så såg jag att målvakten stod närmare sin första stolpe och att det var ett bra avslutsläge.

Ravnells mål dödade matchen – men ett mål till skulle det bli. Emelie Johanssons inhopp gav utslag direkt, Burvall hittade Johansson med en pass snett inåt bakåt och den nyss inbytte spelaren slog till bollen direkt mot bortre gaveln och utökade till 0-3.

Tre poäng från ett lag från Borås, nu hoppas vi på en till trepoängare när ännu ett lag från Borås ska möta IFK denna helg. IFK Norrköping firar 125 år och IF Elfsborg kommer på besök.

Är du på plats imorgon för att fira och kolla matchen?

• Jag ska vara där med resten av laget och fira samt heja fram herrarna! Det ska bli intressant att se hur de tar sig an Elfsborgs omställningar, jag hoppas på tre poäng!

Bergdalens IK – IFK Norrköping 0-3

Målen: 5′ Gustafsson, 78′ Ravnell, 83′ Johansson

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic(82′), S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast – Burvall(87′), Cato, Wiklander (68′) – Gustafsson(82′), Asperot(87′), Ravnell

Avbytare:   Berggården, Jeppson(87′), Alvberger  , Bugre(82′), Berggren(68′), Egeriis(87′),  Johansson (82′)

Gula kort: Bergström