IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 augusti, 2022

Tre gästspelare i träning med IFK. Fredheim: “Det är inte bara hos herrarna vi ska se spelare från staden”

I en del av IFK Norrköpings scoutingverksamhet på damsidan så tränade tre unga tjejer från närområdets föreningar med A-laget på Platinumcars Arena under torsdagskvällen. Stina, Agnes och Viktoria har stora drömmar och tycker att träningarna med A-laget är lika krävande som de är roliga. Tre duktiga tjejer från Norrköping, det är viktigt, säger huvudtränare Tor-Arne Fredheim.

Under torsdagens A-lagsträning så deltog tre spelare från några av närområdets fotbollsföreningar. Stina som spelar forward i Smedby AIS, Viktoria som spelar central mittfältare i Lindö FF och Agnes som även hon spelar central mittfältare fast i IK Waria.

Gästspelet är en del av scoutingverksamheten på damsidan där spelarna bjuds in för att testa på att träna med A-laget för att utvärdera en framtid i IFK Norrköping.

Träningen innehöll många ingredienser med passningsspel, presspel, uppspel och avslut för att sedan rundas av med storlagsspel på helplan. Det är tre trötta men glada gästspelare som delar med sig av sina erfarenheter efter avslutad träning.

 • Det var ett högt tempo som vanligt, det är kul att få möjligheten att träna med ett lag som har det här tempot, det är utvecklande. Det krävs 100 % fokus för att göra rätt i varje aktion så man är trött i både kropp och huvud nu efteråt, säger anfallaren Stina.
 • Väldigt högt tempo, det är en så stor skillnad när det går så mycket snabbare jämfört med mitt lag – samtidigt är det så mycket roligare, lägger Agnes till.

Förutom skickligare spelare att dela träningsplan med så får även tjejerna chansen att jobba med Tor-Arne som pushar och ger dem råd.

 • Jag gillar hans ärlighet, han säger till direkt om det är en dålig passning eller något jag kan göra bättre. Och det vet jag, säger Viktoria.
 • S: Han vet vad han vill och det är fullt fokus som gäller på hans träningar, han är garantin för att träningarna är så bra som de är. Mitt fysiska spel har han pratat med mig om tidigare, jag måste använda mig mer av det när jag är här jämfört med Smedby.

Är det några av spelarna från A-laget ni tittar lite extra på för att lära er något?

 • S: Jag tittar framförallt på hur anfallarna arbetar med sin fysik, hur Lovisa och Wilma orkar ta emot en boll, vända upp och dra på en djupledslöpning till exempel.
 • A: Som mittfältare så har jag märkt hur de andra mittfältarna hela tiden har sån bra koll på var motståndare och medspelare är, när de får boll så kan de lägga en passning direkt på ett tillslag för att de har så bra överblick. My Cato har gett mig tips hela träningen vilket har varit jättekul också.

Alla tre spelare har stora drömmar, karriärer utomlands i framgångsrika klubbar och såklart spel i landslaget.

 • V: Jag har också liknande drömmar men jag försöker tänka steg för steg, först Elitettan och sedan Damallsvenskan är mina mål.

Tor-Arne var mycket nöjd med tjejerna insats i träningen och förklarar gästspelet samt vad det betyder för IFK Norrköping.

 • Stina och Viktoria har varit med i några veckor nu, det är lovande talanger som vår scout har tittat på som vi vill se i vår miljö. De börjar känna sig hemma, de tar för sig och spelarna accepterar och gillar dem. Vilket är ett tecken på att de håller nivån. Agnes är lite yngre men är en duktig spelare från Waria och vi vill även se henne i vår miljö. Vi har inte så stor trupp så när vi får in Stina, Agnes och Viktoria så kan vi spela storlagsspel också.
 • Viktoria och Agnes är centrala mittfältare, speluppbyggare. Stina är en modern forward som kan spela ytter och centralt. En rörlig spelare med kraft som har stor mognad i sitt spel.
 • De är duktiga tjejer från Norrköping, det är viktigt. Det är inte bara hos herrarna vi ska se spelare från staden.

Är det spelare som kan vara aktuella för A-laget i framtiden?

 • I framtiden är det absolut aktuellt, vi tittar på dem här och gör utvärdering ifall det är något för framtiden. Stina och Viktoria som varit med oss en längre tid gör det bra hittills och har en ålder som är intressant för oss där de utvecklas väldigt mycket av att vara här och att man kan se hur de tagit kliv i sina klubblag också.

IFK Norrköping – Mallbackens IF: Elitettan,  20/8 klockan 15.00, Platinumcars Arena

 • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
 • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen.
 • Parkering finns på Södra plan.
 • Kiosk på Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment och terrassen är öppen, Svenska Kyrkan grillar hamburgare på plats. IFK:s manager Tor-Arne Fredheim intervjus på terrassen kl. 14.30
 •  Klockan 14:30-14:50, är herrlaget på plats för signering på arenan – skaffa dig en autograf och stötta damerna.
 • Aktiviteter för barn kommer finnas på publikdäck med bland annat ansiktsmålning – och alla barn får en lagbild vid ankomst till matchen.
 • Dagens matchvara är en bucket hat – ett liv ett lag. Finns att köpa på plats samt i butiken i Linden köpcentrum tisdag och torsdag 11.00-18.00 samt söndag 12.00-15.00.

Annonser