IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 augusti, 2022

Traustason: ”Vill bidra till att ta IFK till toppen igen”

Kontraktet är påskrivet och övergången är klar. Arnór Traustason ser verkligen fram emot att vända hem till Norrköping igen.

Arnór, hur är läget?

  • Jag mår mycket bra. Jag längtar efter att få komma hem till Norrköping och dra i gång.

Arnór och hans fru väntar barn i dagarna och Arnór väntas ansluta till laget under nästa vecka.

Hur länge har den här övergången varit på gång?

  • Det började egentligen för några veckor sedan. Jag kände att jag ville åka hem och spela för IFK Norrköping. Jag kände att jag var klar här i USA att jag vill komma hem och spela för IFK och ge tillbaka.

Tillbaka i Norrköping har Arnór nu fyra landsmän i truppen.

Har du pratat med de andra islänningarna?

  • Jag har pratat mycket med Ári, vi har hållit kontakten länge och ännu mer nu när det har närmat sig för varje dag. Jag har skickat honom att kolla på hus åt mig, men jag råkade skicka honom på fel dag.

Hur har du utvecklats som spelare under de senaste sex åren?

  • Det är mycket som hänt. Jag kom till Norrköping som en ung och oerfaren pojke och föreningen gav mig chansen. Efter att vi vann guldet har jag varit lite överallt – i Österrike, Grekland, Malmö och USA – och jag har spelat EM och VM. Jag har samlat på mig mycket erfarenhet som jag ska ta med mig hem till Norrköping. Jag ska försöka utnyttja den och ge tillbaka så mycket jag kan till unga spelare. Förutom erfarenheten är det samma Arnór som ni kommer ihåg, bara några år äldre.

Kontraktet mellan IFK Norrköping och Arnór Traustasson är skrivet på fyra och ett halvt år.

Du har skrivit ett långt kontrakt, vad hoppas du att du ska få uppleva under de kommande åren?

  • Jag har följt IFK Norrköping och Allsvenskan sedan jag lämnade. Jag har alltid tyckt att IFK ska spela på ett sätt som är attraktivt och effektivt. Rolig, och bra, fotboll. Det gjorde vi under åren jag var där, och jag har också stått på andra sidan som motståndare. Det har alltid varit tufft att spela mot oss och så ska det vara. Jag vill bidra till att ta IFK till toppen igen och försöka vinna, det är där vi hör hemma.

Hur tror du att det kommer kännas att dra på sig tröjan igen och gå ut framför Curva Nordahl?

  • Jag drömde faktiskt om det i natt. Det är så häftigt, det är många känslor som kommer att dyka upp. Jag längtar efter det, och jag ser jättemycket fram emot att få se alla igen.

Annonser