IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 maj, 2024

Traustason: “Våra supportrar var bättre än oss idag”

En stark kandidat till Årets mål och Arnór Traustason hittade nätet för fjärde matchen i rad. Det var det positiva – tillsammans med det fina bortastödet på läktaren. “Besvikelse att vi inte kan ge dom mer”, säger islänningen.

IFK Norrköpings poängsvit sprack på nationalarenan. 2-6 mot AIK var en smäll som Arnór Traustason summerade så här:

  • Våra supportrar var bättre än oss idag. Jag har inget mer att säga än sorry, förlåt. Vi måste resa oss igen. Vi kommer inte lägga oss ned i gräset och gråta. Det är upp igen och match igen nästa helg. Jag hoppas på fullsatt då och att vi kan ge tillbaka till supportrarna. Det förtjänar dom. AIK hade 3-0 att gå på efter första halvlek men IFK:s inledning efter paus renderade i mål av Christoffer Nyman och ett drömmål av Arnór Traustason. Plötsligt var det match, 2-3 och ett IFK med energi.

Utan att komma ikapp. Sex insläppta bollar och förlust i Solna gav en jobbig söndag.

  • Våra första 15 minuter på matchen är väldigt svaga. Våra kanske svagaste start i år, på säsongen. Vi börjar att spela där vi sluatade att spela på Hisingen. Lite lägre försvarsspel. Vi tror att vi ska vara väldigt trygga i boxen men vi förlorar betydligt mer andrabollsspel än vad vi gjorde på Hisingen. När vi är så dåliga i duellspel och andrabollspel så blir det ett tryck på oss. 3-0 i paus har vi varit igenom redan. Vi har varit igenom mycket den här säsongen redan. Vunnit två i rad, förlorat två i rad. Vi har gjort det mesta redan den här säsongen, säger Andreas Alm.

Christoffer Nymans reducering var lagkaptenens 90:e allsvenska mål för IFK Norrköping.  Av de åtta målen på Friends Arena var Arnór Traustasons det som stack ut mest.

  • Jag kände direkt, det är en sådan träff. Jag träffade lite på utsidan så det blev lite skruv på den, säger islänningen.

I övrigt var det en match som IFK får försöka glömma och ladda om för Hammarby hemma om en vecka.

  • Vi har pratat om att vara bra medan matchen pågår. Det är vi inte idag. Det ska inte krävas att vi leder matchen för att vi ska vara bra. Vi ska även vara bra vid oavgjort, eller underläge. Många vill veta var vi är- fågel eller fisk. Bu eller bä. AIK är tvåa nu på 14 poäng. Vi är fyra poäng ifrån dom på andraplats. Det är 23 matcher kvar. Det finns ingenstans jag räknar in någon poäng, säger Andreas Alm.

Presskonferens med huvudtränarna

AIK-IFK Norrköping: 6-2(3-0) Allsvenskan omgång 7, 5/4 Friends Arena

Målen: 1-0 (16) Dino Besirovic, 2-0 (37) Mads Døhr Thychosen, 3-0 (45+1) Ioannis Pittas, 3-1 (48) Christoffer Nyman, 3-2 (52) Arnór Traustason, 4-2 (69) Ismaila Coulibaly, 5-2 (76) Ioannis Pittas, 6-2 (85) Ismaila Coulibaly,

Varningar, IFK: Daniel Eid, Isak Ssewankambo.

IFK: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Amadeus Sögaard (45), Marcus Baggesen (86) – Joseph Ceesay, Ismet Lushaku (72), Isak Ssewankambo (72), Arnor Traustason (82) – Tim Prica, Christoffer Nyman.

Ersättare: Kevin Höög Jansson (46), Dino Salihovic (72), Jesper Ceesay (72), Isak Andri Sigurgeirsson (82),Carl Björk (86), David Andersson, Anton Eriksson,  Ture Sandberg,  Laorent Shabani.

Domare: Oscar Johnson.

Publik: 24 177.

Annonser