6 september, 2022

Traustason om första målet framför Curvan: “Verkligen speciellt”

Inte nog med att han var delaktig i den situationen som ledde till straffen och 1-1-målet – han kunde bara minuter senare noteras för ledningsmålet. Arnor Trastauson hade onekligen en lyckad kväll när IFK Norrköping slog Hammarby med 4-1. “Att få in första målet framför Curvan var verkligen speciellt”, säger “Trasten” om målet.

Måndagskvällen inramades av ett mäktigt tvåstegs-tifo på Curva Nordahl och närmare 13 000 sålda biljetter – förutsättningarna fanns definitivt för en intressant kväll på Platinumcars Arena. I takt med att matchen intensifierades gjorde läktarstödet detsamma, och när Arnor Traustason distinkt slog in ledningsmålet visste jublet inga gränser.

• Dem är så bra. Även om det är svårt för oss just nu, och det varit en tuff säsong för oss, så fyller de ändå arenan. Det är verkligen hatten av, från oss alla. Otroligt skönt att kunna ge tillbaka, säger Trasten om läktarstödet.

Matchen, som slutade 4-1, startade något trevande från IFK Norrköping. Första halvleken blev inte den man hade hoppats på, vilket Arnor menar beror till stor del på presspelet.

• Första halvlek var sådär – vi var ganska tajta men dem lyckades ändå få in 0-1-målet. Det var okej, men pressen satt inte helt så som vi ville. Sen i andra, då sätter vi pressen och kan gå rätt högt. Jag tror det förvånar dem lite, sen kan vi också få ett tidigt första mål i andra halvlek, och där vänder verkligen matchen, säger Arnor om matchbilden.

Hur kändes det att därefter än en gång få göra mål framför Curvan?

• Det var gött. Att få in första målet framför Curvan var jättespeciellt. Det var ju ett tag sen sist, så det var efterlängtat. Men det, Arnor pausar och ler:
  • …känns riktigt riktigt bra faktiskt!

Landsmannen Arnor Sigurdsson stod också för en fin insats med två mål och en assist, och kunde efter 2-1 målet ses fira vilt med Trasten.

• Det var fint att fira ihop, han gör en fantastiskt match. Det är en skön kille, bra kille! Sen är han riktigt jävla bra på fotboll också, säger Traustason om firandet och lagkamraten.

Vad lämnar du måndagens match med för känsla?

• Det är någonting att bygga på – det ska vara tufft att komma hit. Så är det, vi ska inte förlora matcher hemma, så är det bara!