26 maj, 2023

Traustason och Riddersholm inför Kalmar borta

IFK Norrköping tar E22:an söderut för att möta Kalmar FF på Guldfågeln Arena. “Det kommer att bli en helt annan matchbild”, säger Arnór Traustason, och Glen Riddersholm ser fram emot en intressant match.

Arnór Traustason inför matchen:

• Det kändes bra i första halvlek speciellt, men jag har inte tänkt så mycket på det eftersom vi förlorade, svarar Trasten när han plussas för sin insats mot Elfsborg.
  • Det finns mycket att ta med från förra matchen, och mycket att lära sig. Även om vi har tagit en del poäng tycker jag vi behöver lära oss som lag, speciellt från det som händer i andra halvlek när vi leder med 1-0. Vi vinner inte dueller, tappar lite självförtroende och mycket saker händer på en gång. Det blev svårt och vi måste lära oss att ta oss ur de situationerna. Det händer för alla lag att man faller lite lågt ibland, och då behöver man kunna ta sig ur det.
  • Det kommer att bli en helt annan matchbild. Degerfors, Varberg och Elfsborg gillar att slå lite längre och Kalmar är bra på att spela bollen.

Fin form med två segrar och ett kryss i de tre senare bortamatcherna. Ger det en trygghet i att åka iväg?

• För mig spelar det ingen roll. Jag vill såklart spela här hemma, och här ska vi alltid sikta på att vinna. På bortaplan kan det vara lite svårare, och så ska det vara. Man har inte lika mycket supportrar på bortaplan och det är lite tuffare. Men, det är fotboll där också: 22 spelare på plan, en boll och man ska försöka göra mål.

“Det väntar en intressant match på söndag” – Glen Riddersholms tankar inför matchen hör du i intervjun nedan.

Efter tre raka segrar bröts sviten i måndags hemma mot Elfsborg. IFK Norrköping tog ledningen i den första halvleken genom ett frisparksmål av Arnór Sigurdsson, men i andra halvlek vände Elfsborg och vann med 2-1. Förlusten var IFK Norrköpings första på hemmaplan i allsvenskan 2023.

På bortaplan har IFK Norrköping vunnit tre, kryssat en och förlorat en hittills.

Tabelläget: 4:a | 17 poäng | 15 mål/9 insläppta | 5 – 2 – 2

Flest mål: Christoffer Nyman 5 st

Flest framspelningar: Marcus Baggesen och Vito 3 st

Hålla nollor: 3

Kalmar FF

Kalmar FF inledde allsvenskan med att förlora med 1-0 mot Malmö FF, men efter det togs tre fina segrar mot Göteborg, Häcken och Halmstad. Det följdes av en svagare period med fyra raka utan seger – kryss mot Varberg och Sirius och förluster mot Djurgården och BP – innan man vann igen senast mot IFK Värnamo.

Offensivt har danske nyförvärvet Mileta Rajovic imponerat med sex mål.

Tabelläget: 7:a | 14 poäng | 12 mål/10 insläppta | 4 – 2 – 3

Flest mål: Mileta Rajovic 6 st

Flest framspelningar: Simon Skrabb, Romario och Carl Gustafsson 2st

Hålla nollor: 4

Kalmar FF – IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 10, söndag 28/5 klockan 15.00, Guldfågeln Arena, discovery+