16 mars, 2022

Townsend: ”Ska fortsätta jobba med detaljerna”

Efter storsegern mot Lindö FF väntar nu ytterligare ett derby för IFK Norrköping när man under torsdagen gästas av Smedby AIS på Platinumcars Arena. ”Vi vill ta med oss det momentum vi hade i andra halvlek mot Lindö in till den här matchen”, säger Taylor Townsend inför mötet med division 1-laget.

Derbymatcherna duggar tätt för IFK Norrköping. Senast blev det seger med klara 7-1 mot Lindö FF, och nu är det alltså dags igen när Smedby AIS kommer på besök.

• Vi vill ta med oss det momentum vi hade i andra halvlek mot Lindö in till den här matchen, och fortsätta jobba med de detaljerna som vi tränat på”, säger Taylor Townsend som vill förbättra spelet i den första halvleken och sätta press på motståndaren direkt.
  • De senaste två matcherna har vi gjort det lite sådär i första halvlek. Nu mot Smedby kan vi förhoppningsvis sätta dit ett mål eller två framåt och inte släppa in något bakåt i första halvlek.

Townsend var en av målskyttarna som såg till att IFK vände och vann stort mot Lindö, och hoppas kunna bidra i anfallsspelet även mot Smedby.

• Mitt mål är att bidra till ett bra anfallsspel, oavsett om det är att jag håller fast bollen, spelar den vidare eller gör mål. Jag vill bidra till att vi bibehåller det här momentumet som jag pratade om från den förra matchen.

Känns det som att det börjar närma sig seriestart i Elitettan på riktigt nu? Känner du att laget är redo för säsongspremiär?

• Absolut. På alla träningar, matcher och när vi går igenom och analyserar sekvenser så är vi väldigt fokuserade. Det är några småsaker som vi ska slipa på men på det stora hela så är vi definitivt redo.

IFK Norrköping – Smedby AIS, Torsdag 17 mars 17:45, Platinumcars Arena, NT

• Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Till matchen mot Smedby AIS är det fritt inträde på Platinumcars Arena och det är den västra läktaren som är öppen. Det är också fri parkering på Södra Plan. Kiosk är öppen med sedvanligt sortiment.