IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 april, 2019

”Tottes” första mål gav en poäng mot MFF

Första allsvenska målet i år. Christoffer Nymans fina prestation och lika snygga fullträff fick Östgötaporten att jubla. “Jättekul att göra mål men självklart hade vi velat ha tre poäng med oss”, sa ”Totte” efter 1–1 mot Malmö.

Efter skadan han ådrog sig mot Falkenberg och missad match mot Djurgården senast var Christoffer Nyman tillbaks. Dessutom på sitt bästa spelhumör också.
      Guillermo Molins gav MFF ledningen i fjärde minuten, men strax därpå hittade IFK:s nummer fem rätt i Allsvenskan igen.
      En prestation av högsta klass.
      – Det var en duell nere på kanten som jag vann och sedan drev jag in bollen och såg att det var mycket folk i straffområdet så jag försökte bara driva vidare och så hittade jag en ganska bra yta och sedan så satt den bra i målet, log ”Totte”.
      Du placerade den väl!
      – Ja, den vart välplacerad. Men jag såg inte när bollen gick in utan jag gick mer på publikens jubel, svarade han glatt.
      Det blev inga fler mål, men publiken fick ändå se en allsvensk match med högt bolltempo och två lag som ville spela utmed marken.
      – Både lagen spelade underhållande fotboll. Det är självklart att vi hade velat ha tre poäng med oss, men efter hur matchbilden blev är det väl okej på något sätt med 1–1, tyckte Nyman.
      Också att få in målet så snabbt efter Malmös ledningsmål var viktigt.
      – Ja, det är alltid tufft mentalt att åka på ett sådant mål i början så det var väldigt skönt att vi fick in kvitteringen direkt, sa Nyman som var nöjd med att få 60 minuter i kroppen.
      Kapten Fransson såg också förbättringar jämfört med Djurgården.
      – Jag tyckte vi gjorde en betydligt mycket bättre match än senast. Kanske en utav de bättre matcherna vi gjort på inledningen av säsongen. Det kändes som en helt annan aktivitet i laget och en helt annan rörelse där folk vill ha bollen istället för att stå och gömma sig och vara rädda. Idag kändes det som ett stort steg i rätt riktning i alla fall, analyserade ”Alle”.
      Som tillsammans med Thern och Skrabb stod upp starkt på det centrala mittfältet i duellerna med Anders Christiansen och Fouad Bachirou som man fick ett övertag på.
      – Ja, men som sagt så fick vi mycket hjälp av de andra i laget som styrde, ställde och snackade med oss där ute. Vi släppte inte till så många chanser egentligen utan det är hårt jobb som ligger bakom att vi inte tillät dem skapa så mycket, tyckte Fransson.
      Måndagen den 6 maj blir det en ny tuff kamp mot Elfsborg på Borås Arena.

Matchfakta: IFK Norrköping – Malmö FF 1 – 1 (1 – 1)
Målen: 0–1 (4) Guillermo Molins, 1–1 (5) Christoffer Nyman.
Varningar, IFK: Simon Thern (64), Jordan Larsson (73) och Alexander Fransson (92). MFF: -.
Domare: Bojan Pandzic.
Publik: 10 197.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Lars Krogh Gerson – Ian Smith, Simon Skrabb (76), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (65), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Egzon Binaku, Kalle Holmberg (76), Alexander Jakobsen, Sead Haksabanovic (65).

Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Vinnare på Halva potten-lotteriet
Första pris:
14990 kronor till lottnummer 6200
Andra pris: Solglasögon från Optiker Persson till lottnummer 3624
Tredje pris: Presentkort på Stadsvakten (värde 1000 kronor) till lottnummer 2107

Annonser