IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 juli, 2019

”Totte” och Isak visade vägen mot Häcken

Kolla in bilden ovan en extra gång! Christoffer Nyman är mannen som bjuder på sig själv och ger oss det lilla extra. ”Totte” fick hela Norrköping att le med sitt 2–1-mål. “Vi gjorde en bra och stark match idag”, jublade IFK-anfallaren efter underbara 2–1 på toppkonkurrenten.

Det var en match som hade allt. Bägge lagen bjöd publiken på ett högt passningstempo med fina kombinationer och heta målchanser.
      Och så bjöds vi på Christoffer Nymans fotbollsgodis.
      Åtta minuter efter Häckens kvittering hittade han nätet igen.
      Inhoppande Sead Haksabanovic fann en löpande ”Totte” som accelererade förbi Häckens mittlås Joona Toivio.
      – Jag såg Sead komma hyfsat fri på kanten och där fanns ett bra inspelsläge. Jag visade att jag ville ha den på första och han la en perfekt boll som jag skarvade in, så det var jätteskönt, log Nyman utanför omklädningsrummet.
      Vi fick för återigen se hans fina målgest med klappen på hjärtat.
      Det är ju inga dussinmål du gör nuförtiden?
      – Ja, det blev en snygg skarv med vänster yttersida. Det blev väl bra. Huvudsaken var att det blev mål, svarade han och log igen.
      Slutminuterna blev rafflande och hemmapubliken fick se en nagelbitare där Häcken pressade på rejält i sina försök att utjämna.
      Men så blev det inte.
      Det tackar vi Isak Pettersson för.
      Inhoppande Kwame Kizito fick möjligheten, men IFK-keepern var snabbt nere och via stolpen lyckades han och övriga lagkamrater freda målet.
      – Det kom en nick efter en hörna. Sen så vet jag inte vad som hände, men den studsade ner framför mig så jag bara slängde mig och försökte ta den, beskrev Isak.
      En fenomenal räddning!
      – Ja, alltså… Jag var väl inte riktigt mig själv idag överlag… Jag vet inte. Det stämde inte riktigt för mig, men att jag fick göra den just i slutet var klart skönt för självförtroendet, fortsatte han.
      Du var snabbt nere vid stolproten och pillade ut den?
      – Jag minns knappt vad som hände. Men den var inte inne i alla fall, det vet jag (skratt), svarade Isak glatt.
      När domare Strömbergsson sedan satte pipan i munnen fick hemmasupportrarna fira en seger där samtliga spelares insats spelat stor roll.
      – Riktigt gött med seger efter den tråkiga matchen senast, så det känns desto roligare nu. Vi skapade otroligt mycket chanser och gjorde väldigt fina mål. Anfalls- och försvarsspelet var också bra, tycke Isak.
      På torsdag väntar St Patrick´s Athletic FC på Richmond Park i Dublin.
      – Det gäller att vi är mentalt förberedda. Vi ska återhämta oss och vara laddade inför den matchen, avslutade ”Totte” Nyman.
      Som likt resten av laget längtar efter Europa League-äventyret nu.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – BK Häcken 2 – 1 (1 – 0)
Målen: 1–0 (11) Jordan Larsson, 1–1 (71) Gustav Berggren, 2–1 (79) Christoffer Nyman.
Varningar, IFK: Alexander Fransson (17), Lars Krogh Gerson (50) och Kasper Larsen (70). Häcken: Gustav Berggren (44) och Paulinho (49).
Domare: Martin Strömbergsson.
Publik: 6 433.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson (88), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson, Simon Skrabb – Christoffer Nyman (85), Jordan Larsson (76).
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Egzon Binaku, Kalle Holmberg (85), Ian Smith (88), Andreas Blomqvist, Sead Haksabanovic (76).
     
     
Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Annonser