9 maj, 2022

Totte Nymans mål gav IFK Norrköping tredje raka segern

Tredje raka segern. Poäng i fyra av de fyra senaste matcherna. Segertåget rullar vidare efter att Totte Nymans 0-1-mål i den 70:e minuten mot Helsingborgs IF gav IFK tre nya poäng. “Det är klart att det är bra för självförtroendet att göra mål och det är skönt att man kan hjälpa laget”, säger segerskytten efter matchen.

Gräsplan och ett kompakt och tungt Helsingborgs IF stod mellan IFK Norrköping och tre poäng under måndagskvällen. Det var också hemmalaget som hade mycket boll inledningsvis – även om de inte lyckades komma in till några riktigt farliga lägen i det uppställda spelet. Farligast var Helsingborg på sina fasta situationer, och framför allt hörnorna, men där stod Oscar Jansson stabilt i målet och lyckades hålla undan ända in i minut 93 av matchen.

• Helsingborg är ett väldigt bra lag och ligger kompakt. De gör det svårt för oss och har duktiga spelare. På något sätt känns matchen ganska tillknäppt, säger Totte Nyman.

Med 0-0 i halvtid stod matchen och vägde – även om det var IFK Norrköping som hade haft mest och flest bra chanser i skottsektorn.

• I halvtid snackade vi om att fortsätta jobba på och inte tappa fokus. Samtidigt kom också Helsingborg ut som ett annat lag i andra halvlek och tryckte på ännu mer. Det gjorde att vi kom lite lägre ner i planen.  Därför var det väldigt skönt att vi fick in det där 1-0-målet, säger Nyman och ler stort.

I den 69:e minuten fick Maic Sema och Lucas Lima kliva in istället för Jonathan Levi och Eman Markovic – och duon låg också bakom Nymans mål minuten senare. Lima tog ner bollen i straffområdet, la bollen vidare till Sema som hade flera HIF-försvarare i ryggen men som ändå lyckades kämpade vidare bollen till Nyman – som la in bollen kyligt till vänster om Helsingborgs målvakt.

•  Det var i ett viktigt läge av matchen målet satt mot ett tufft lag. Det var skönt att vi fick in ett mål där som gav oss arbetsro till att kunna stänga matchen, säger Nyman och fortsätter:
  • Skönt att göra mål och bidra som anfallare. Sen om det är jag eller någon annan som gör 1-0-målet och vi vinner… jag skulle bli minst lika glad om det var någon annan som hade gjort målet. Men det är klart att det är bra för självförtroendet att göra mål och det är skönt att man kan hjälpa laget.

Vad säger du om Sema och Limas inhopp?

• De ligger bakom målet i allra högsta grad så det var jättebra gjort av dem. Sen tycker jag alla som kommer in idag gör det bra.

Tredje raka segern och fjärde matchen med poäng. Segertåget rullar vidare. Eller vad säger du?

• Det är klart att det är skönt att få självförtroende och momentum i det vi gör. Speciellt efter den tuffa starten vi hade. Men på något sätt handlar det om att bara blicka framåt till nästa match hela tiden och det är GIF Sundsvall på hemmaplan. Det är det vi har fullt fokus på nu.

Helsingborgs IF-IFK Norrköping: 0-1

Målen: 0-1 Totte Nyman (70′)

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist Egnell, Filip Dageratål – Daniel Eid, Abdulrazaq Ishaq, Jacob Ortmark, Ari Skúlason – Jonathan Levi (69′), Christoffer Nyman (82′), Eman Markovic (69′).

Avbytare: Otto Lindell, Marco Lund, Christopher Telo, Egzon Binaku (82′), Lucas Lima (69′), Maic Sema (69′), Darrell Kamdem Tibell.

Gula kort: HIF: Alber Ejupi, Casper Widell. IFK: Jonathan Levi.