IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 oktober, 2022

Totte Nyman inför matchen: “Redo att ta kampen”

Tre poäng i Sundsvall, två mål och ett 30-årsfirande – om vi tillåts att gissa har Totte Nyman haft en ganska trevlig vecka. När vi träffar vår kapten för att prata upp den kommande matchen är han tydlig med en sak, på måndag kommer det bli tufft.

Med en vinst och en födelsedag sen senast kollar vi läget med Totte Nyman i samband med torsdagens träning. Han berättar för oss om läget, söndagens vinst uppe i Sundsvall, och måndagens match hemma mot Mjällby. 

 • Det är bra med mig, vi har haft en bra träningsvecka med fin fart, och solen skiner idag. Läget är bra, säger Totte.  

Du har hunnit fylla 30 år också, hur har du firat?

 • Först var jag här och tränade och hängde med laget, sen träffade jag familjen på dagen, och på kvällen så firade jag med vänner, det var en fin dag, svarar han. 

När han ser tillbaka på söndagens match är det ett blandat intryck som bestått. 

 • Det finns många delar vi gjorde riktigt bra, och många delar som var lite sämre. Vi hade mycket boll i första halvlek, och lyckades också att få till en hel del fina omställningar. Tyvärr slarvade vi bort en hel lägen också, och var inte tillräcklig noggranna med bollen. Det har blivit fokus nu i veckan på träningarna, att vara mer säkra med bollen och ta vara på rätt lägen. 

Nu väntar alltså Mjällby på måndag, ett lag som med fem poäng ner till IFK Norrköping kan se tillbaka på en lyckad säsong. 

 • Mjällby är alltid tuffa. Det kommer troligtvis att bli väldigt fysiskt för oss, vi får se till att vara redo att ta kampen helt klart. Samtidigt vill vi spela offensiv snabb fotboll här på hemmaplan och kommer försöka få till det, säger han om motståndet. 

Gör du två mål till då?

 • Så länge vi vinner är jag helnöjd, svarar Totte och skrattar.

 

IFK Norrköping –Mjällby AIF: 10/10 klockan 19.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

  • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping
  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Ladda ned appen IFK Norrköping Live! Där finns nyheter, tabellen, höjdpunkter från matcher, dina biljetter, Allsvenskan Fantasy och mer. Appen hittar du i Appstore eller Google Play.
  • Matchvärd: IFK Norrköping Konferens & Restaurang

Annonser