IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 april, 2022

Totte inför premiären mot Varberg: “Kommer att bli något alldeles speciellt”

Pulsen ökar. Solen börjar titta fram mer och mer. Den allsvenska premiären är äntligen här. På Platinumcars Arena väntar Varbergs BoIS som IFK Norrköpings motståndare när avsparken sker klockan 17:30 på söndagen. “Det är det här man har väntat på hela försäsongen”, säger Totte Nyman med ett leende.

IFK Norrköping lägger nu försäsongen bakom sig och har siktet inställt mot allsvenskan med målet att vara med och tampas i toppen av tabellen. Detta är något som Norrköpingssonen Totte Nyman längtat efter – och lite extra nu när publiken är tillbaka från start.

  • Det ska bli otroligt kul att få sätta igång och att få spela en premiär inför publik på hemmaplan. Det kommer att bli något alldeles speciellt. Det är ett tag sedan nu och matchen mot Hammarby i somras är det närmaste man kan komma en premiär, säger Nyman.

Hur påverkar publiken dig som spelare på planen? 

  • Det är a och o. Det fick man lära sig under tiden vi hade en pandemi. Supportrarna betyder otroligt mycket mer än vad man tror. Supportrarna är allt. De bidrar otroligt mycket.

Efter en skadefylld vårsäsong kom Nyman tillbaka till spel under hösten förra året. Nu har han en hel försäsong bakom sig där han bevisat på nytt vilken kvalitetsforward han är. Nu är det bara att ta med sig formen in i seriespelet.

  • Kroppen känns bra och jag har spelat i stort sett alla matcher och fått flera 90-minutare i kroppen. Man står på en bra grund och känner sig förberedd för att sätta igång.

Varberg som motståndare, vad har du att säga om dem? 

  • Det är ett svårt motstånd. Vi har mött dem nu i några år och mötte dem för inte alls så länge sedan i cupen. De är svåra att läsa av många gånger och kan hitta på lite allt möjligt känns det som. Men vi fick ändå en vinst med oss senast så vi känner oss ändå trygga. Sedan har vi hemmaplan, en bra form och ett bra självförtroende i laget. Jag tror på en bra match.

Vad är nyckeln för att vinna? 

  • I den förra träningsmatchen mot AFC Eskilstuna tycker jag att vi dominerade stort, men fick inte in tillräckligt mycket bollar som vi ville. Jag skulle säga att de chanserna vi kommer få i matchen kommer bli otroligt viktiga – att vi sätter dit bollen. För chanser kommer vi skapa. Sen om vi får in några bollar gäller det att vi håller nollan också.

IFK Norrköping–Varbergs BoIS: 3/4 klockan 17.30, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Annonser