IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 augusti, 2023

Tor-Arne summerar träningslägret

Bussen har just lämnat ett grått Göteborg när vi sätter oss med Tor-Arne Fredheim för att summera dagarna som passerat. Managern är, trots utebliven träningsmatch och dagens oväder, vid gott mod.

I torsdags, vid 8 tiden, satte vi av västerut. 19 IFK-spelare klev på den buss som styrde raka vägen till träningsanläggningen Gothia Park Academy. Där väntade ett teoripass följt av en fotbollsträning.

  • Tordagens fokus var försvarsspelet. Vi gick igenom olika scenarion beroende på spelsätt. Hur vi ska försvara oss om vi spelar 3-4.3 eller 4-2-3-1. Både hur vi ska agera i ett högt försvar, men också och ett lågt försvar – så att vi kan hantera olika situationer, säger Tor-Arne om torsdagen.

Fredagen fortsatte på inslagen väg – dagen inleddes av ett teoripass sedan följt av ett fotbollspass. Samtliga IFK-spelare fick knata till Valhalla IP, ett stenkast från Ullevi.

Fokuset på träningen, anfall.

  • Vi tänkte egentligen lite likadant vad gäller anfallet som försvaret, att vi vill anpassa oss efter formation. Hur vi anfaller i ett 3-4-3, kontra 4-2-3-1. Vi fokuserade på detaljerna och valde att dela upp lagdelarna mer för sig.

Idag, lördag, var tanken att IFK skulle spela en träningsmatch mot BK Häcken. Det var länge osäkert huruvida matchen skulle spelas eftersom ett kraftigt regn hade fallit under dagen och översvämmat konstgräsplanen.

Matchen sattes igång, till sist, men blåstes av efter drygt 40 minuter – då i ställning 4-0 till hemmalaget – efter att ledare och domare bedömt skaderisken vara för hög. Träningsmatchen slutfördes aldrig.

  • Det är inte så mycket att säga om det egentligen. Det blev inte som vi hade hoppats på alls. Planen var så blöt och svårspelad att det egentligen inte blev någon organiserad fotboll. Vi kan inte dra några växlar av den match som spelades.

Med på träningslägret var samtliga av sommarens nyförvärv, Elin Landström, Emma Lind, och Svea Rehnberg.

  • Det var bra för de nya att vi fick vara tillsammans så här. Både träningsmässigt, men också för att snabbt hitta in i gemenskapen.

Tor-Arne summerar dagarna och är, den avbrutna träningsmatchen till trots, nöjd med utfallet.

  • Tittar man till läget i stort fick vi ut allt vi ville, förutom matchspelet. Det som vi inte kan göra hemma är att vara tillsammans på det här sättet under hela dagarna. Nu fick vi tid att vara tillsammans hela tiden och verkligen gå igenom det vi behöver, men också bara umgås. Vi har hunnit vara ute och käkat och gjort roliga saker om kvällarna, samtidigt som vi kunnat träna hård, säger han och fortsätter:
  • I och med hur begränsat med tid vi har annars hann vi med i stort sett allt vi vanligtvis gör på en vecka på bara tre dagar. Den typen av upplägg vi kan ha på ett läger är svårt att få till hemmavid. Även om vi hoppas att någon gång framåt kunna jobba mer såhär, med hela dagarna tillsammans, avslutar Tor-Arne.

 

Annonser