29 juni, 2024

Tor-Arne Fredheim: “Vi får en tuff start”

En jobbig inledning satte tonen för IFK Norrköpings eftermiddag på PlatinumCars Arena. “Vi får en tuff start”, konstaterar en besviken Tor-Arne Fredheim efter slutsignal.

Sol över Norrköping. Över 1500 på läktaren. Bra motstånd. Förutsättningarna fanns verkligen för en fin eftermiddag på PlatinumCars Arena.

Och utfallet? En tung dag på jobbet för IFK:s damer som, trots en spelmässigt fin första halvlek, fick se sig besegrade med 0-3.

Redan efter 3 minuter var matchens nolla spräckt. En välplacerad hörna träffade pannan på Hammarbys Ellen Wangerheim som nickade in ledningsmålet.

IFK hämtade sig bra och skapade en del framåt under den halvlek som följde. Närmst var Sabina Ravnell som frispelades i offensivt straffområde, men dessvärre avslutade mitt på Anna Tamminen.

• Första halvlek börjar inte så bra. Att tappa markeringen på en hörna är ju såklart inte optimalt. Sen tycker jag att vi gör det bra därefter. De hade ett skott på mål till i första halvlek, det skottet gör dem mål på. Annars tycker jag att det är vår halvlek, säger IFK-tränaren om de första 45 minuterna.

Strax innan den första halvlekens slut utökade Hammarby sin ledningen efter att Ellen Wangerheim serverades en djupledsboll från egen backlinje. Anfallaren gjorde inga misstag den här gången heller. 0-2 in i pausvilan.

Andra halvlek startade även den tungt för IFK Norrköping. Med bara 5 minuter spelade utökade Hammarby sin ledning till tre, det efter en tilltrasslad situation i IFK:s straffområde. Julie Blakstad sist på bollen.

Därefter kom IFK aldrig riktigt nära – och när domaren till sist blåste av matchen stod det 0-3 på tavlan.

• De får ett mål lite tidigt i andra halvlek för att vi ska orka få in energi. Vi gör mycket byten för att få in energi och lyckas delvis, säger Tor-Arne och fortsätter:
  • Tittar man till tidigare matcher har vi förlorat med uddamålet och varit längre ifrån dem än vad vi är idag. De gör mål på sina chanser idag, och det gör inte vi. Det har varit så en period för oss nu, men tittar man till prestationen tycker jag det finns saker att vara nöjd med.

IFK Norrköping – Hammarby IF: 0-3 (0-2) OBOS Damallsvenskan omgång 14, lördag 29/6 klockan 15:00, PlatinumCars Arena

Varningar IFK:

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (62′), Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson (81′) – Sabina Ravnell, Vesna Milivojevic (62′), Alexandra Hellekant (46′), – Wilma Leidhammar (77′)

Ersättare: Emma Lind, Maja Regnås Valcic, Freja Lindwall (62′), Elsa Burvall (81′), Dana Leskinen (62′), Molly Wiklander (77′), Sara Kanutte Fornes (46′)