IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 november, 2021

Tor-Arne Fredheim blir manager i IFK:s fortsatta damsatsning

Tor-Arne Fredheim har skrivit på för en fortsättning i rollen som manager för damlaget i IFK Norrköping. Avtalet är skrivet på tre år.

Ett viktigt led i den fortsatta satsningen på IFK Norrköpings damverksamhet är att stärka den sportsliga organisationen. Första steget består av att anställa en manager – det vill säga en person som sköter rollen som både sportchef och tränare. Det är med glädje IFK Norrköping kan meddela att Tor-Arne Fredheim, som tog över som huvudtränare efter Anna Eriksson under säsongen, valt att skriva på ett treårskontrakt med den nya rollen.

  • Det är mycket glädjande att vi hittat rätt i vår rekrytering. Vi har bekantat oss med Tor-Arne och han har bekantat sig med oss under hösten. Han var tidigt föreningens huvudval då han har den kompetens och erfarenhet som vi ser som nycklar för att inom en treårsperiod nå OBOS Damallsvenskan. Nu fortsätter arbetet med att bygga en långsiktigt hållbar plan för fortsatt utveckling, säger IFK:s klubbdirektör Magnus “Munken” Karlsson.

Tor-Arne Fredheim själv är glad över att få fortsätta bygga på det han startat sedan han kom in till föreningen under höstsäsongen.

  • Det är inspirerande och har varit över förväntan att träna tjejerna, säger Fredheim nöjt och fortsätter:
  • Föreningen har lagt upp en strategi och målsättning att på tre år ta sig upp i Damallsvenskan och det tycker jag är intressant. Jag ser också att det finns möjligheter till att klara det i en sådan stor förening som IFK. Jag gillar att jobba med tydliga mål och finns det möjlighet att nå dem, som jag också ser att det finns här, tycker jag att det är väldigt spännande att få vara med på den resan.

Efter att ha fått dig på plats, vad är nästa steg för föreningen? 

  • Vi måste träna tuffare och samtidigt rekrytera spelare som vill vara med och ta sig upp. Sen handlar det om att få ut maximalt av spelarna som finns i truppen och hitta spelare som passar in i den satsningen vi gör.

IFK Norrköping välkomnar återigen Tor-Arne till föreningen och önskar honom lycka till i sin roll som manager.

Annonser