IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 augusti, 2021

Tor-Arne Fredheim blir huvudtränare för IFK i Elitettan 

På grund av privata skäl tar IFK Norrköpings huvudtränare Anna Eriksson en paus från sin roll med omedelbar verkan. Ersättare blir IFK-profilen Tor-Arne Fredheim.

Ersättaren Tor-Arne Fredheim är en erkänd IFK-profil och är ett mycket välkänt namn inom fotbollskretsar. Han spelade i IFK:s A-lag mellan åren 1984 till 1992 och var med i laget som tog SM-guld 1989. Därefter blev han tränare för just IFK Norrköping och har senare fortsatt karriären på herrsidan för klubbar som IK Sleipner, IF Sylvia, Ljungskile SK, FC Trollhättan, Västerås SK och Åtvidabergs FF.

När han nu kliver in som huvudtränare för IFK Norrköpings damlag i Elitettan blir det hans första uppdrag på damsidan.

  • Det känns både inspirerande och utvecklande för mitt ledarskap att få träna ett damlag. Speciellt när det är IFK:s damer. För i IFK, klubben i mitt hjärta, är alla uppdrag intressanta, säger Tor-Arne Fredheim.

Tor-Arne Fredheim kommer till att börja med vara huvudtränare för IFK Norrköping säsongen ut.

  • Det är oerhört roligt att välkomna ett starkt IFK-namn i Tor-Arne Fredheim tillbaka till föreningen och det rimmar bra med klubbens långsiktiga ambitioner kring damsatsningen, säger sportchefen Ingela Andersson.

Så här säger ordföranden Sakarias Mårdh:

  • Vår ambition är att båda våra elitlag ska nå toppen inom respektive serie. Vi tror att Tor-Arne Fredheim med den erfarenhet han har kan utveckla vårt damlag att ta ytterligare steg i rätt riktning och vi är tacksamma att han vill anta den utmaningen. Det är samtidigt en styrka att vi som förening så snabbt och smidigt kan hitta en så bra lösning.
Tor-Arne Fredheim år 2001 i IFK Norrköping.

Tor-Arne Fredheim år 2001 i IFK Norrköping.

Foton: Bildbyrån, Erik Simander och Andreas Hillergren.

Annonser