IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 november, 2022

Tonna: ”Spännande att se de här spelarna”

Träning, träningsmatcher, ledighet, träningsläger, svenska cupen. Här följer en summering av hur IFK Norrköpings kommande månader ser ut.

Arnór Sigurdsson slog till med ett distansskott som gav 3-3 borta mot svenska mästarna BK Häcken i söndags. Det gjorde han med matchens sista spark, i den 95:e minuten, och det var det sista målet som gjordes i Allsvenskan 2022.

Innan truppen går på semester den 25:e november väntar några veckor av träning och träningsmatcher.

IFK Norrköping har bjudit in 10-15 provspelare till den avslutande delen av säsongen.

  • Det blir spännande att se de här spelarna i vår egen miljö. En del av dem kan eventuellt vara IFK-spelare 2023, andra kan vara spelare vi följer för framtiden, säger Tony Martinsson, sportchef.

Träningsmatcherna kommer att spelas hemma på Platinumcars Arena mot division 1-lagen Oskarshamns AIK, 19 november klockan 13.00, och Motala AIF, 24 november klockan 18.00. IFK Norrköping kommer att matcha med provspelare, akademispelare och spelare från A-truppen som inte spelat så mycket under säsongen.

Ledigheten varar fram till den 5 januari för några veckors träning innan det blir träningsmatch mot Västerås SK den 28 januari.

Därefter beger sig truppen till Spanien för träningsläger på Pinatar Arena utanför Torrevieja. Under träningslägret, som är mellan den 30 januari till 9 januari, kommer IFK Norrköping möta danska Silkeborg och Viborg.

  • Vi åker med en stor trupp där vi fyller på med akademispelare. Det blir matcher mot bra motstånd, Silkeborg och Viborg är topplag i Danmark och det är bra för oss att möta internationellt motstånd, säger ”Tonna”.

Matcherna spelas den 4:e respektive 8:e februari.

Efter lägret ska truppen vara redo för svenska cupens gruppspel, som spelas 18-19 februari, 25-26 februari och 4-5 mars.

Annonser