IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 maj, 2022

Tillbaka på segertåget efter hemmavinst mot Älvsjö AIK

En krävande match väntade damerna på Platinumcars Arena denna eftermiddag. De stod pall för Älvsjö AIK:s frenetiska presspel, höll nollan och gjorde samtidigt två mål framåt.

Jumboplacerade Älvsjö AIK kom på besök till Platinumcars Arena. Ett lag som haft en hel del stolpe ut enligt huvudtränare Tor-Arne Fredheim tidigare i veckan. Gästerna bjöd på ett frenetiskt presspel matchen igenom. Mimmi Asperot var tillbaka i startelvan denna match och visade varför hon hör hemma där. Efter ett snabbt inkast av Sabina Ravnell som upptäcker att Mimmi har yta så tar anfallaren saker i egna händer. På halvvolley så drar hon till med yttersidan av höger fot och ser bollen i perfekt bana åka in i högra krysset. Asperot berättar mer om situationen,

  • Jag kom jävligt rätt till med bollen och fick en känsla av att det här kan gå, samtidigt så är det lite av en chansning när man slår ett sånt avslut. Men det var kul att det gick in, säger Mimmi och skrattar.

Med ledning i den 10e matchminuten så behövde Älvsjö växla upp, vilket de genast gjorde. Presspelet skruvades upp ytterligare och mittfältet var ett enda stort slagfält. Älvsjö har en del boll och omställningar men det blir oftast halvchanser för deras del. Målskytten Asperot förklarar hur de förberett sig på matchen.

  • Vi har jobbat mycket hur vi kollektivt ska stå högt eller lågt. Men det kändes som att vi inte riktigt var helt med på hur fysiskt de skulle spela framförallt.

Andra halvlek sattes också igång med samma höga tempo. IFK har flera bra chanser men det är inte förrän sent i matchen som 2-0 kommer. Domaren dömer straff till IFK och Lovisa Gustafsson förvaltar läget väl när hon gör mål i fjärde raka matchen denna säsong. Gästerna slår inte av på takten och fortsätter matchen igenom med sitt höga presspel. I slutändan räcker det inte till för Älvsjö när domaren blåser av matchen. Mimmi Asperot avslutar med motiveringen för varför IFK Norrköping står som segrare.

  • Även om det är väldigt jämt i mittfältet om vem av oss som har boll och inte så skapar vi fortfarande fler och bättre målchanser. Sen att vi har en bättre och stabilare backlinje gör det hela enklare.

IFK Norrköping – Älvsjö AIK 2-0

Målen: 10′ Asperot, 77′ Gustafsson

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast – Burvall, Cato, Wiklander – Gustafsson, Asperot, Ravnell

Avbytare:   Jeppson, Nyström, Bugre(84′), Berggren(74′), Johansson (74′)

Gula kort: I. Cajlakovic

Annonser