IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 juli, 2022

Tillbaka efter U21 och semestern, Wilma Leidhammar om sin plats i IFK “den rollen passar mig sedan tiden hemma”

IFK Norrköpings damer rullade igång säsongen igen efter sommarledigheten. Lagets senaste nyförvärv, Wilma Leidhammar, spenderade ledigheten på U19-uppdrag där Sverige tog sig till semifinal.

Efter 2-0 förlusten mot IK Uppsala så gick damerna på sommarledighet för att ladda batterierna. Väl tillbaka på Platinumcars Arena väntade en första träning med max-löptest och possessionspel. IFK Norrköpings senaste nyförvärv på damsidan heter Wilma Leidhammar och är nyinflyttad till staden. Wilma kommer senast från BK Astrio som spelar i div1 södra götaland. Där gjorde anfallaren 11 mål, på lika många matcher.

Max-löptest direkt, välkommen tillbaka från semestern! Hur känns kroppen?

  • Det kändes bra jag har ju hållit igång tack vare U19-mästerskapet.

Sveriges F19 spelade europamästerskap, efter segrar mot England och Tyskland så skaffade sig laget en plats i semifinalen där de tyvärr förlorade mot Spanien, som sedan vann hela turneringen. Leidhammar fick en start och blev inbytt två gånger på de fyra spelade matcherna.

  • Det var väldigt kul att resa iväg, jag har inte varit på ett så stort mästerskap tidigare och vi var en bra grupp som ville mycket!

Innan flytten till stan så har Wilma kollat IFK:s matcher på distans och längtar till att själv få börja spela.

  • Jag har sett de flesta matcherna, vi är ett bollskickligt lag som vill äga den och komma framåt. Bra mittfältare och snabba yttrar.
  • Tanken är att jag ska spela 10:a som ligger mellan anfall och mittfält, den rollen passar mig sedan tiden hemma, det kommer funka bra tror jag!

Annonser