IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 juli, 2023

Tiina Jukarainen ny assisterande tränare

Tiina Jukarainen, som senast kommer från FC Rosengård, blir ny assisterande tränare till IFK Norrköpings damlag. Det ska bli spännande och det är väldigt kul att få börja denna resa, säger den unga tränaren om att imorgon få börja träna IFK Norrköping.

Trettioettåringen från Mikkeli i Finland kommer direkt från jobbet som huvudtränare för FC Rosengårds 1917 lag i division 1 södra. Tiina bestämde sig tidigt för att gå från spelare till tränare, en övergång hon gjorde i Jitex BK. Tränarkarriären har sedan tagit henne vidare till Kristianstads DFF där hon tränade F17 och sedan F19-laget. 2022 tog hon steget till FC Rosengård 1917 där hon var huvudtränare fram till idag.

Varför ville du börja träna i IFK Norrköping?

  • Jag ser IFK Norrköping som en förening med stor potential som ännu inte nått den nivå som den vill upp till. Både på flicksidan och damlaget men jag ser att föreningen vill jobba för att komma dit och det känns väldigt inspirerande att få vara med på en sådan resa. Sen har jag också hört att supportrarna är något extra här i Norrköping.

Hur skulle du beskriva dig som tränare?

  • För att vara en bra tränare måste man läsa av vad miljön behöver och därefter anpassa sig själv. Oavsett miljö är jag väldigt krävande, för att jag vill hjälpa spelare. Jag kan mycket om fotboll och i mitt sätt att vara konkret så uppfattar jag att jag når fram till spelare. När du är konkret mot en spelare kan du också kräva konkreta saker. Den feedback jag fått från spelare är att jag har varit bra på att hålla balansen mellan att skapa en god relation och sätta krav på individen.

 

Manager Tor-Arne Fredheim om Tiina och damlagets ledarstab

  • Tiina är en ung och ambitiös tränare som passar in bra i vår profil, en tränare som jobbat med unga spelare i många år i Sverige. Hon har en PT-utbildning i bagaget vilket är bra då vi behöver någon med koll på fysbiten som är med oss varje dag för att göra laget starkare.
  • Taylor kommer rikta in sig på individuell spelarutveckling och ta ett större ansvar på ungdomssidan, både med NIU, F17-laget och till nästa år är planen att ha ett F19-lag. Vi börjar planera för detta redan nu att Taylor mer slussas in i den verksamheten och fortsätter att träna A-lagsspelare individuellt.
  • Med Tiina får jag en assisterande tränare som kan vara med fullt ut, vilket ger oss i staben en tydligare rollfördelning och en större kompetens. Jag kan ta ett steg tillbaka och vara mer analytisk i träning och fokusera mer på huvudtränaransvaret vilket gör teamet runt damerna betydligt starkare.

Varmt välkommen, Tiina Jukarainen!

Annonser