IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juli, 2022

Thomas Andersson-Borstam ny scout i IFK Norrköping

IFK Norrköping välkomnar Thomas Andersson-Borstam som ny scout i föreningen. ”Jag har ett stort nätverk som jag hoppas IFK ska kunna dra nytta av”, säger han.
  • Det känns spännande och jag ser fram emot att börja jobba. Det är bara att titta ut här så ser man att det är en framgångsrik och anrik förening, säger Andersson-Borstam och blickar ut över guldårtalen på östra läktaren.

51-årige Thomas Andersson-Borstam kommer från Sölvesborg, där han fortfarande bor, och har lång erfarenhet av svensk elitfotboll både som tränare och sportchef. Under början av 00-talet var Borstam-Andersson assisterande tränare till Sören Cratz i Mjällby, där han senare fick huvudansvaret som tränare i Superettan.

  • Sedan blev jag sportchef i Mjällby och 2013 flyttade jag till Kalmar FF för att bli sportchef där. Efter jag slutade i Kalmar 2019 tog jag vara på tiden utan fotboll, och sedan kom corona, säger Borstam-Andersson.

Under sina år i Mjällby och Kalmar har han stött på IFK Norrköping många gånger.

  • IFK står för en attraktiv fotboll och jag har en bra bild av både föreningen och staden. Det känns jätteroligt att vara här.

Hade du fokus på någon speciell marknad som sportchef, och hur kommer du att jobba här?

  • Jag har ju byggt upp många kontakter under åren, även internationella, men det är klart att det är i Sverige jag har bäst koll och jag fokuserar på närområdet. Eftersom jag kommer söderifrån har jag bra koll på den delen av landet. Jag har ett stort nätverk som jag hoppas IFK ska kunna dra nytta av.

Hur skiljer sig rollen som sportchef och scout åt?

  • Sportchefen är ju spindeln i nätet på något sätt, och nu ska jag komplettera Tonna genom att resa, titta på matcher och hålla mig uppdaterad om hur det ser ut med spelare och vad det kan tänkas finnas för behov här.

Tony Martinsson, tf sportchef, om Andersson-Borstam:

  • Thomas har lång erfarenhet som både tränare och framför allt sportchef. Han kommer att vara scout för IFK Norrköping under resten av året och även vara behjälplig kring vissa delar i sportchefsrollen.

Annonser