IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 november, 2021

Theo efter krysset mot Djurgården: “Det var en tight match”

En fartfylld, händelserik och stundtals svängig match mynnade ut i ett oavgjort resultat inför närmare 10.000 personer på Platinumcars Arena – och det var ett bra tryck matchen igenom: “Den här inramningen – jättehäftigt”, sa Theo Rask efter 1-1 (1-1) mot Djurgårdens IF.

En anammande vinterkyla stoppade knappast Curva Nordahl som ackompanjerade Ett liv ett lag med ett tifo i Östergötlands färger – och det märktes att den atmosfären smittade av sig på spelarna.
   Det var tufft och det var fysiskt redan från start där det small direkt. Det blev också en jämn inledning där båda lagen hade tillstymmelser till lägen även om de riktigt farliga chanserna uteblev. Framförallt var det de fasta situationerna som var närmast att ge utslag på chansskalan men det var två försvar som såg till att de respektive anfallarna inte lyckades.
   I den 19:e minuten var det dock Djurgården som bröt dödläget. Haris Radetinac vann en duell på vänsterkanten och skickade in ett inlägg som Hampus Findell hoppade över. Där bakom dök Kalle Holmberg upp och slog in ledningsmålet.
   Den energiska inledningen kom av sig efter målet där gästerna inte låg på lika mycket. För IFK Norrköpings del hade en hel del kommit från högerkanten där Abdulrazaq Ishaq och Jonathan Levi hittade varandra bra och längst fram stångades som vanligt Totte Nyman. Det märktes att det var en match av betydelse och att ingen var intresserad av att vika ner sig med känslomässiga diskussioner efter mer eller mindre varje domslut.
   Det såg ut att bli en bortaledning i paus – men så kom Samuel Adegbenro loss i straffområdet efter ett fint assistinlägg av Levi. Skyttekungen smet bakom sin försvarare och stötte in 1-1 strax innan halvtid. Det var det sista som hände i en svängig första halvlek.

Till den andra halvleken gjorde IFK ett byte där Theo Rask ersatte Viktor Agardius och den unga mittbacken fick en bra start där han tämligen omgående avvärjde Edward Chilufya som varit aktiv i den första halvleken.
   Och det var IFK som startade bäst med en annan aggressivitet – för Djurgården var det snabbheten i omställningarna och de höga bollvinsterna som skapade problem.
   Jonathan Levi sköt på täckande försvarare och Magnus Eriksson provade Oscar Jansson utan problem.
   I mitten av den andra halvleken hittade stockholmarna ett litet tryck med en del fasta situationer och längre anfall. Det var också då Jansson såg till att ingenting mer skulle släppas förbi där han gjorde en bra parad på Chilufya friläge för att strax efteråt göra ytterligare en viktig räddning.
   IFK hittade inte så många klara lägen under halvleken men närmast var Carl Björk som vek in och sökte det bortre krysset.
   Djurgården försökte en forcering och hade en hel del bollinnehav utan att tränga igenom och ett bra IFK-försvar såg till att det blev ett kryss under måndagskvällen.

Theo Rask kom in i paus och såg tidigt till att få ett övertag på Edward Chilufya.

  • Jag fick några första situationer där jag hade kontroll och kom in i matchen, det var skönt. Det var väldigt roligt att spela. Det var en tuff match.

Som tyckte det såg bra ut från sidan i den första halvleken innan bytet.

  • Det såg bra ut, det var jämt och 1-1 var rättvist. Det var en tight match och vi spelade fint. För egen del kändes det bra – jag kom in ganska hastigt. Vi blev lite tillbakatryckta men höll emot bra.

Vad vill du lyfta fram för positivt ifrån den här matchen?

  • Vi kör på vårt spel och stänger ner dem bra i andra halvlek. De skapar inte så mycket farligheter. Vi ska bli bättre på det vi gör för att utvecklas både offensivt och defensivt och det är bara att köra på de två sista matcherna.

Mittbacken har fått ett antal kortare inhopp tidigare – det här var något annat.

  • Det är i princip första gången jag får spela så här med den här inramningen så det var jättehäftigt, sa Theo Rask.

Matchfakta
IFK Norrköping-Djurgårdens IF 1-1 (1-1)
Allsvenskan (28:30)
Platinumcars Arena
Mål: 0-1 (19) Kalle Holmberg, 1-1 (45) Samuel Adegbenro (pass Jonathan Levi)
Varningar: IFK: -. DIF: (90+4) Albion Ademi
Domare: Mohammed Al-Hakim
IFK-laget: 1. Oscar Jansson (mv) – 4. Marco Lund, 2. Henrik Castegren, 16. Viktor Agardius (46′ 17. Theo Rask) – 8. Abdulrazaq Ishaq, 7. Alexander Fransson, 23. Maic Sema (89′ 21. Dino Salihovic), 15. Carl Björk – 10. Jonathan Levi, 5. Totte Nyman, 9. Samuel Adegbenro
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 3. Yahav Gurfinkel, 11. Christopher Telo, 25. Emanuel Chabo, 27. Joey Bjarnason

Vinnare av halva potten:
Förstapris: lottnummer 08641 vinner 12 155:-.
Andrapris: lottnummer 19106 vinner solglasögon från Optiker Persson.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Bildbyrån/Peter Holgersson

Annonser