IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juli, 2024

Telo på plats i Wolverhampton

IFK Norrköping är på plats i Wolverhampton och England för nästa steg i ett samarbete mellan de två klubbarna.

I slutet av maj gästades IFK Norrköping av en delegation från Wolverhampton Wanderers FC. I dagarna är IFK Norrköping på plats i den engelska staden och på klubbens träningsanläggning.

På plats i England är Christopher Telo, som förstärkt IFK Norrköpings sportsliga organisation. Telo avslutade spelarkarriären efter den föregående säsongen och har nu påbörjat sin nya roll i IFK.

  • Jag har haft en dialog med IFK under våren och känner mig väldigt motiverad till att dra i gång. Det är en intressant roll och jag kommer att göra mitt bästa för IFK, som jag alltid gjort, säger Telo.
  • Christopher är kompetent, väldigt språkligt begåvad och har ett stort kontaktnät efter en lång spelarkarriär. Han är mycket erfaren och kommer att bli en viktig förstärkning för IFK, säger klubbdirektör Michael Sturehed om Telo, som nyligen avklarat sin scoutubildning.

Besöket hos ”Wolves” är ett nytt steg i samarbetet.

  • Christopher är nu knuten till IFK Norrköping för att stärka föreningen och huvudsakligen arbeta med, och implementera, internationella sportsliga kontakter i organisationen – men också på längre sikt arbeta med scoutingärenden inom föreningen, säger klubbdirektör Michael Sturehed.
  • Telo ska också söka, förhandla och skapa hållbara relationer mellan utländska fotbollsklubbar, men även med andra passande organisationer kopplat till fotbollen. Samarbeten kan ske inom följande områden: spelarutveckling, lån, ledarutveckling och fysisk prestanda, berättar Sturehed.

Telo ska under dagarna i Wolverhampton och på deras träningsanläggning Compton Park bekanta sig med klubben, titta på spelare och skapa möjligheter för det fortsatta samarbetet.

Kontakten med Wolverhampton har blivit möjlig tack vare Owen Southgate, som IFK Norrköping nyligen tecknat ett samarbetsavtal med.

  • Vi, som förening, tar hjälp av Owens kompetens inom tre områden, säger Michael Sturehed.

Dessa tre är:

  1. Internationella kontakter, främst mot fotbollsklubbar, men även andra organisationer som kan bidra positivt i IFK Norrköpings utveckling.
  2. Owen har, genom företaget Nysa of Sweden, stor erfarenhet av att söka utbildningsbidrag och stöd till IFK Norrköping från ett EU-perspektiv.
  3. Att hitta vägar och skapa en plats för elitidrottare i och omkring Norrköping, där fotbollsspelaren kan kombinera sin idrottsutövning med högre studier.

 

Bild: IFK Norrköpings Christopher Telo och Owen Southgate tar plats i mitten mellan Wolverhamptons Hanspeter Seroner och Matt Jackson vid besöket i England i veckan.

Annonser