IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 april, 2022

Taylor Townsend om att möta sin tidigare klubb: “De ska inte få en enkel match”

IFK Norrköpings anfallare Taylor Townsend har redan hunnit med ett hattrick efter tre matcher i Elitettan. Fjärde matchens motståndare heter Alingsås FC – hennes före detta klubb. Ett lag som enligt anfallaren själv inte får underskattas.

Ett hattrick i vinsten mot Rävåsen och ett kortare inhopp mot Mallbacken för att sedan gå på påskledighet. Anfallaren Taylor Townsend passade sedan på att slå in fyra bollar mot Lindö FF i Östgötacupens slutspel – en match som IFK vann med klara 10-1.

  • Målformen är inget att klaga på, det känns bra, säger Townsend.

I nästa match väntar bekant motstånd, hennes tidigare lag Alingsås FC där hon spelade hela föregående säsong innan hon gjorde flytten till IFK Norrköping. Laget från Västergötland har startat starkt och står på en tredjeplats i Elitettan, med samma poängsaldo som ettan och tvåan – Mallbacken och Växjö. Taylor har följande att säga om laget som gästar Platinumcars Arena på lördag.

  • Alingsås får inte underskattas, de är aggressiva och har stark lagkemi.
  • De spelar annorlunda än vad vi gör – långa bollar på snabba anfallare och de spelar väldigt fysiskt. Det ska bli spännande att se hur matchen utvecklar sig med tanke på våra olikheter som lag.

På frågan vilka av hennes tidigare lagkamrater vi ska ha koll på så väljer Taylor att främst uppmärksamma tre spelare.

  • Jag gillar hur Rebecca Cameras spelar som sittande mittfältare, men jag tycker även att Tove Lorén och Moa Jarl är värda att nämnas.
  • Med det sagt så kommer de inte att få en enkel match.

IFK Norrköping – Alingsås FC, lördag 23 april 15:00, Platinumcars Arena Norrköping, NT

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen.
  • Inträde till matchen med årskort Elitettan eller biljett. Årskort och biljetter finns att köpa här. 
  • Parkering finns på Södra plan för 30:- betalning med Swish.
  • Kiosk på Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment.

Annonser